11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Τηλεκπαίδευση

webexmeetings

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 28 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αριστούχοι-Αριστεία-Βραβεία
Θερμά Συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας,

Γιανναδάκη Μαρία (Β΄ τάξη),

Κουβίδη Ευαγγελία (Β΄ Τάξη) και

Φραγκιαδάκη Χριστίνα (Γ΄ Τάξη)

για τη διάκρισή τους στη 2η Σκυταλοδρομία που οργάνωσε το "Εργαστήρι Δημιουργικής Σκέψης – Ελεύθερης Έκφρασης". Οι μαθήτριες μας μέσα από τη συνεργασία του σχολείου μας με τον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής του Πρότυπου Λυκείου Ηρακλείου δε σταματούν να μας γεμίζουν περηφάνια!!!

Συγχαρητήρια, επίσης, στις καθηγήτριες  Χουρσάν Χρυσή και Φιολιτάκη Μαρία, φιλολόγους,  (υπεύθυνες Ομίλου Δημιουργικής Γραφής).

 

Η παρουσιαση στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο: 

https://www.patris.gr/2021/03/20/poiitika-taxidia-sti-dini-tis-pandimias/?fbclid=IwAR0TGn3dFjqgOvRt0W2SbeqLkoamF-wXQHDqgoezK0I48kOicw1qKWJfUNg
tsiknakis

   Ο μαθητής του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου, Τσικνάκης Κωνσταντίνος διακρίθηκε στον 4ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και Όνειρα»  με το 3ο βραβείο στην διαγωνιστική κατηγορία «Διηγήματα» και στην ηλικιακή κατηγορία «Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από  την Διεύθυνση Π.Ε. Σερρών και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠ.Π.Ε.Θ., με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2019-2020 και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

    9.000 περίπου μαθητές από 151 σχολικές μονάδες της Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια με την στήριξη 360 εκπαιδευτικών συμμετείχαν με 1140 μαθητικές δημιουργίες που κάλυψαν πολλαπλές πλευρές της δημιουργικής έκφρασης και έρευνας: ποίηση, τραγούδι, διήγημα, παραμύθι, ταινία, ιστοσελίδα, εικαστικά έργα, εφημερίδα και project σε μια προσπάθεια να τιμηθεί ο Ποντιακός Ελληνισμός και η μνήμη του ξεριζωμού του από το ιστορικό του λίκνο.

    Ανάμεσα στις δημιουργίες των μαθητών ξεχώρισε και απέσπασε το 3ο Βραβείο για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το διήγημα με τίτλο «Ξεριζωμός» του Κωνσταντίνου Τσικνάκη, μαθητή της Β΄ Τάξης κατά το προηγούμενο σχολικό έτος. Ο μαθητής, μέλος της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής του 11ου Γυμνασίου, με την συνδρομή των φιλολόγων Μαρίας Φιολιτάκη και Χρυσής Χουρσάν εμπνεύστηκε, δημιούργησε και εργάστηκε όχι μόνο κατά την χρονική περίοδο της κανονικής λειτουργίας του σχολείου αλλά κυρίως κατά την διάρκεια της περυσινής υγειονομικής κρίσης, με την πολύμηνη αναστολή της σχολικής λειτουργίας.

  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι κ.κ. Μαρία Φιολιτάκη και  Χρυσή Χουρσάν, φιλόλογοι του 11ου Γυμνασίου, «η διάκριση αυτή αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας προσπάθειας των μαθητών της ομάδας της Δημιουργικής Γραφής του σχολείου μας και μια επιβράβευση της προσπάθειάς τους. Το διήγημα του Κωνσταντίνου Τσικνάκη αποτελεί απόδειξη ότι ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας οι μαθητές μπορούν να ξεδιπλώσουν τα φτερά της δημιουργικότητάς τους και μάλιστα εμπνεόμενοι από πραγματικά γεγονότα μιας δύσκολης περιόδου για τον Ελληνισμό και ειδικά τον Ποντιακό».

  Η Δ/νση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου συγχαίρουν θερμά τον μαθητή για την επιτυχία και τη διάκρισή του.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο  με την τηλεοπτική συνέντευξη του μαθητή σχετικά με το διήγημά του και την βράβευσή του.
xristina-xrist

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν από τον Δήμο Βύρωνα τα ονόματα των μαθητών που διακρίθηκαν στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Έκφρασης Δήμου Βύρωνα 2019 στο πλαίσιο της Δράσης με τίτλο «στο βλέμμα του Μπάιρον».

Το ποίημα με τίτλο «Ταξίδι Αισθήσεων» της μαθήτριας Χριστίνας-Παναγιώτας Φραγκιαδάκη, μαθήτριας του 11ου Γυμνασίου, απέσπασε το 1ο Βραβείο Ποιητικών Κειμένων στην κατηγορία Έφηβοι. 

Στον ίδιο διαγωνισμό έλαβε Έπαινο συμμετοχής με ποιητικό κείμενο που φέρει τίτλο «Άνθρωπος-Φύση» η Χριστίνα Κλίνη-Ανδρέου, επίσης μαθήτρια του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου. 

Οι δύο μαθήτριες, μέλη της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής του σχολείου μας, εργάστηκαν με την καθοδήγηση των φιλολόγων, Μαρίας Φιολιτάκη και Χρυσής Χουρσάν. 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 11ου Γυμνασίου συγχαίρει θερμά τις μαθήτριες για την επιτυχία τους.

Safe Line Γραμμή Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου