11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Τηλεκπαίδευση

webexmeetings

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 40 επισκέπτες και κανένα μέλος




11ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Ένα σχολείο που προχωρεί δυναμικά

Η φετινή σχολική χρονιά για το 11ο Γυμνάσιο ή αλλιώς «Τάλως», όπως όλοι το ξέρουμε, οριοθετήθηκε με μια ευρωπαϊκή διάκριση κατά την έναρξη και μια επιτυχή συμμετοχή στο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου κατά τη λήξη. Όντως η διάκριση από το Συμβούλιο της Ευρώπης ανάμεσα σε 2800 συμμετοχές που απέσπασε το σχολείο μας για τη δημιουργία βίντεο στα πλαίσια της Ημέρας Ευρωπαϊκών Γλωσσών καθώς και η θεατρική παράσταση, « Όνειρο θερινής νυκτός» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, στην Πύλη Βηθλεέμ αποτελούν παραδείγματα μιας σχολικής ζωής, πλούσιας σε εμπειρίες, ενδιαφέροντα και δραστηριότητες. Επιστέγασμα της συνεχούς μας προσπάθειας για βελτίωση αποτελεί και η έγκριση ενός Erasmus+ για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και έπεται συνέχεια καθώς ευελπιστούμε στην έγκριση ακόμα δύο Erasmus+ για τη σχολική εκπαίδευση με ταξίδια και ανταλλαγές μαθητών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η προσπάθεια αυτή συνεχούς βελτίωσης καλύπτει όλους τους τομείς της σχολικής ζωής καθώς το σχολείο ανακαινίστηκε εξωτερικά και θα προχωρήσει σε προγραμματισμένη εσωτερική ανακαίνιση. Στο πλαίσιο του ψηφιακού σχολείου το συγκρότημα διαθέτει διαδραστικούς πίνακες σε 6 αίθουσες, φορητούς υπολογιστές, βιντεοπροβολείς, ψηφιακές κάμερες και είναι πλήρως δικτυωμένο στα εργαστήρια και στις αίθουσες διδασκαλίας.

Και τη φετινή σχολική χρονιά ο σύλλογος διδασκόντων κατέβαλε αδιάκοπες προσπάθειες με ζήλο και παραδειγματική ευσυνειδησία για να έχουν οι μαθητές τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να αποκτήσουν ποικίλες δεξιότητες, να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες, να αναπτύξουν τα ταλέντα τους καθώς και να κοινωνικοποιηθούν.

Με αυτή τη στόχευση προχωρήσαμε σε εμπλουτισμό του προγράμματος διδασκαλίας, αναπτύξαμε εξατομικευμένη διδασκαλία, όπου κρίθηκε αναγκαίο και ξεδιπλώσαμε ένα πλήθος στοχευμένων δράσεων προς όφελος της διδασκαλίας με την αξιοποίηση και εξωδιδακτικού χρόνου. Έτσι, εκτός από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών αναπτύχθηκαν με ανάλογη επιτυχία ποικίλα προγράμματα τόσο πολιτιστικά και περιβαλλοντικά όσο και αγωγής σταδιοδρομίας. Επιπροσθέτως το σχολείο έλαβε μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς,διακρίθηκε μάλιστα με βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής,συμμετείχε με πολυπληθή ομάδα για 8η χρονιά στο Καστρινό Καρναβάλι, διοργάνωσε παιχνίδι γνώσεων με κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, οργάνωσε τη μαθηματική γιορτή του π και αξιοποίησε τις σχολικές γιορτές για την ανάπτυξη των ταλέντων και κλίσεων των μαθητριών και των μαθητών του.

Καθώς η φετινή χρονιά ήταν επίσης μια χρονιά έντονης εξωστρέφειας του 11ου Γυμνασίου με ποικίλες δράσεις και συνεργασίες προς την τοπική κοινότητα με στόχο την ανάδειξη του έργου του και την ενίσχυση του ουσιαστικά παιδευτικού του ρόλου το σχολείο μας συνεργάστηκε άριστα με ένα πλήθος φορέων, όπως τα 1ο, 2ο, 4ο, 25ο 26ο,27ο, 30ο, 50ο Δημοτικά Σχολεία, το ΣΤ΄ ΚΕΠΑ, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων, το Ίδρυμα Καλοκαιρινού, τον Δήμο Ηρακλείου καθώς και την Αρχιεπισκοπή Κρήτης.Συνεχίστηκε απρόσκοπτα για μία ακόμα χρονιά η άριστη συνεργασία με τοΣύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, που βοήθησε ηθικά και υλικά το έργο του σχολείου, αλλά και με τους γονείς των μαθητών μας ατομικά.

Θέλουμε, λοιπόν, και από τις φιλόξενες σελίδες του Τύπου, να εκφράσουμε την αισιοδοξία μας παρά τους δύσκολους για την εκπαίδευση και την κοινωνία καιρούς καθώς, επίσης, να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή και πλούσια σε εμπειρίες χρονιά, πρωτίστως τις μαθήτριες και τους μαθητές μας και να ευχηθούμε ολόθερμα στους αποφοίτους μας καλή συνέχεια στις σπουδές τους και καλή πρόοδο.

                                Η Διευθύντρια και οι καθηγητές του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου

Safe Line Γραμμή Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου