11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Τηλεκπαίδευση

webexmeetings

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 18 επισκέπτες και κανένα μέλος




eco-schools rgb

 

  Η Διευθύντρια του σχολείου μας κα Κοκοτσάκη  Αντωνία, στη διάρκεια της Επιμορφωτικής ημερίδας που διοργάνωσαν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου για την Αειφορία, κα Φιλιππάκη Α.  κλάδου ΠΕ88 και ο κος Βλοντάκης Γ. του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΠΕ Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, για τους Διευθυντές/ντριες Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκ/σης περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, την Παρασκευή 30/11/2018, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει εκτενώς για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+KA2 "Little steps make a big difference. Together, we care for our home." που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο 2018 και έχει διάρκεια δύο έτη.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή στάσης των μαθητών/τριών σε θέματα   που αφορούν το περιβάλλον μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή των δράσεων, ώστε τα σχολεία να γίνουν κοινότητες αειφορικής συμβίωσης σε παιδαγωγικό αλλά και πρακτικό επίπεδο.

Η κα Κοκοτσάκη εστίασε κυρίως στην προσπάθεια ένταξης του σχολείου μας στο Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων https://www.ecoschools.gr/

και τη βράβευσή του με την Πράσινη Σημαία. https://www.ecoschools.gr/ecoschools/steps

Οι Διευθυντές/ντριες έδειξαν ενδιαφέρον για το δίκτυο των οικολογικών σχολείων και επακολούθησε μακρά συζήτηση με ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις από τους διοργανωτές της ημερίδας.

ANT KPE

Φωτογραφία: από αριστερά: Σφακιανάκη Μ. Υπεύθυνη ΚΠΕ Αρχανών-Ρούβα-Γουβών,   Λυμπεριάδου Φ. Αρχιτέκτονας Βιοκλιματικής Δόμησης, Φιλιππάκη Α.συντονίστρια εκπαιδευτικού Έργου για την Αειφορία ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης, Ξημέρης Μ από την ομάδα Minoeco, Κοκοτσάκη Α. Διευθύντρια 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου και Κυριαφίνη Δώρα Αρχιτέκτονας Βιοκλιματικής Δόμηση "ΕΥΖΕΙΝ".