11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Τηλεκπαίδευση

webexmeetings

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 15 επισκέπτες και κανένα μέλος




20190326 131130  Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus +, ?ExploretheWorld. InspireYourself? και του μαθήματος της Μουσικής, ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας Επαμεινώνδας - Παναγιώτης Μπελενιώτης (εκπαιδευτικός κλάδου 79.01), πραγματοποίησε δράση με στόχο μια διαφορετική γνωριμία με τον πολιτισμό των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

   Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικό υπολογιστή και απλά υλικά όπως χάρτη, διπλόκαρφα και πλαστελίνη και με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, ο οποίος του εξήγησε τη χρήση του λογισμικού Soundplant και τη συνδεσμολογία του υλισμικού Makey ? Makey, κατασκεύασαν διαδραστικό χάρτη. Διασκέδασαν «πατώντας» πάνω στην κάθε χώρα και ακούγοντας τον εθνικό ύμνο της. Έτσι, κατανόησαν ότι η «γλώσσα της μουσικής» μπορεί να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και των πολιτισμών τους.

   Ευχαριστούμε τον κο Ε. Π. Μπελενιώτη, για τις πρωτοπόρες μεθόδους διδασκαλίας, με τις οποίες κεντρίζει το ενδιαφέρον των μαθητών μας και τους μεταδίδει γνώσεις, μέσω της χαρά της δημιουργίας.

20190326 135605

20190326 112423