11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Τηλεκπαίδευση

webexmeetings

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 4 επισκέπτες και κανένα μέλος




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιμόρφωση ακόμα δύο εκπαιδευτικών του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Η δεύτερη μετακίνηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διαπίστευσης Erasmus+ 2021-27 που υλοποιεί το 11o Γυμνάσιο Ηρακλείου με αριθμό σχεδίου 2023-1-EL01-KA121-SCH-000133039. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στη μετακίνηση, κατά το χρονικό διάστημα 31/03/2024 – 06/04/2024 και σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Europass Teacher Academy, ήταν η Υποδιευθύντρια του σχολείου, Μαρία Αθανασάκη, καθηγήτρια Οικονομίας και η Εικαστικός Κλειώ Χρηστάκη. Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το σεμινάριο με τίτλο «Digital Tools for Collaboration, Communication, Creativity and Critical Thinking (4Cs)».

Σε σχετική ανακοίνωση του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου επισημαίνονται ακόμη τα εξής:
Στην επιμόρφωση μετείχαν, εκτός από τις καθηγήτριες του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου, καθηγητές σχολικών μονάδων από τη Γερμανία, τη Βουλγαρία και την Κροατία. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ασκηθούν στην ενσωμάτωση των 4Cs (Δημιουργικότητα, Επικοινωνία, Συνεργασία, Κριτική Σκέψη) στις σχολικές δραστηριότητες, κυρίως μέσω της χρήσης κατάλληλων ψηφιακών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Τα 4Cs μπορούν να διδαχθούν και να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε τάξη και σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα τεχνολογικών συσκευών και πλατφορμών είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στο σχεδιασμό δραστηριοτήτων με επίκεντρο τον μαθητή, οι οποίες μπορούν να διαμορφώνουν την ικανότητα των μαθητών να ζουν, να συναναστρέφονται με άλλους και να έχουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στο μέλλον. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι καθηγήτριες είχαν αποκτήσει τη γνώση, την τεχνογνωσία και την αυτοπεποίθηση για να εισαγάγουν αυτές τις πολλά υποσχόμενες δεξιότητες στο πρόγραμμα σπουδών και στο σχολικό περιβάλλον.
Τέλος παράλληλα με την επιμόρφωση, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, μέσω ξεναγήσεων και εξωτερικών δραστηριοτήτων, που διοργάνωσε ο φορέας υλοποίησης της δράσης, να έρθουν σε επαφή με τον πολιτιστικό πλούτο και τις πολλαπλές όψεις της κουλτούρας της Πορτογαλίας.
Οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τις καλές πρακτικές, με τις οποίες εξοικειώθηκαν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, στο Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και σχεδίασαν δραστηριότητες για την ενσωμάτωση και αξιοποίηση των νέων γνώσεων μέσα στην τάξη.