11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Τηλεκπαίδευση

webexmeetings

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 17 επισκέπτες και κανένα μέλος




Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε στο γυμνάσιο μας, το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, η προγραμματισμένη επίσκεψη στο πλαίσιο Erasmus+ της ομάδας από το OberschuleanderHermannsburgτης Βρέμης.

Τρεις καθηγητές/καθηγήτριες και εικοσιένα μαθητές/μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τα μνημεία της πόλης μας. Με ένα κυνήγι θησαυρού που πραγματοποιήθηκε στην γερμανική γλώσσα ανακάλυψαν το κέντρο του Ηρακλείου και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Σε επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου μας οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις την Γερμανία, το ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βρέμης, την πόλη, το σχολείο που διδάσκουν και φοιτούν οι επισκέπτες μας, όπως και τις δράσεις που πραγματοποιούν στην τάξη τους για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Τέλος γνωρίσαμε το εκπαιδευτικό σύστημα του κρατιδίου της Βρέμης.

Παράλληλα, μέσα από βιωματικές δράσεις που οργάνωσαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του 11ου Γυμνασίου επιβεβαιώσαμε τη σπουδαιότητα της εφαρμογής του δημοκρατικού πολιτεύματος στην σύγχρονη κοινωνία. Επίσης, μέσα από πειράματα, κουίζ και δράσεις αντιληφθήκαμε τη σημασία του οικολογικού αποτυπώματος που αφήνει ο καθένας από μας στον πλανήτη. Στο μάθημα των γερμανικών με ένα παιχνίδι ερωτήσεων μπορέσαμε να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας και οι μαθητές μας συνειδητοποίησαν την χρησιμότητα της γερμανικής γλώσσας.

Μετά το πέρας της εβδομάδας οι επισκέπτες μας μας αποχαιρέτησαν και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο σχολικό έτος στη Βρέμη της Γερμανίας.

Η ομάδα των εκπαιδευτικών που υλοποίησαν τις δράσεις αποτελούνταν από τους Γιασσάκη Ευαγγελία (συντονίστρια), Καμπαναράκης Αλέξανδρος (Δ/ντης 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου), Αθανασάκη Μαρία, Κυδωνιέως Κυριακή, Μπαντουβά Ουρανία, Χουρσάν Χρυσή και Χρηστάκη Κλειώ.

IMG-f6a6253c048911ef305fdabf68f96660-V

IMG-78b84253aea79b7a59742b1198e8b1b9-V

IMG-93176e9138bffa0ba3d8beee9d7121cb-V