11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 3 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ανακοινώσεις
Παρακάτω επισυνάπτονται οι προσφορές που κατατέθηκαν στο Γραφείο της Διευθύντριας του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου για την εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου με προορισμό την Αθήνα και το Ναύπλιο.
Το σχολείο μας συνεχίζει και τη φετινή σχολική χρονιά να στηρίζει το Κρατικό Δίπλωμα Γλωσσομάθειας δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές του να συμμετέχουν στις εξετάσεις του ΚΠΓ. Τα προηγούμενα σχολικά χρόνια η ανταπόκριση και οι επιτυχίες ήταν μεγάλες.
Το ίδιο ελπίζουμε και για τη φετινή χρονιά!

Συνημμένα αρχεία:
Download this file (11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου (1).pdf)11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου (1).pdf113 kBΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

1.        Οι μαθητές/μαθήτριες προσέρχονται στο Σχολείο τουλάχιστον 5 λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι και παραμένουν στο προαύλιο (δεν μπαίνουν στις αίθουσες). Στην πρωινή σύνταξη (προσευχή) παρευρίσκονται όλοι. Στους αργοπορημένους μαθητές/μαθήτριες θα γίνεται παρατήρηση και σε ένα διάλειμμα θα παρέχουν εθελοντική εργασία όπως παράδειγμα μαζεύοντας τα πλαστικά μπουκάλια και σακούλες από την αυλή.
2.       
Μετά την είσοδο του καθηγητή στην αίθουσα, κανείς δεν διακόπτει το μάθημα και δεν επιτρέπεται η παραμονή, ούτε η διέλευση των μαθητών στους διαδρόμους των ορόφων. Ο μαθητής/η μαθήτρια που έχει καθυστερήσει παίρνει απουσία.3.        Μετά από την λήξη της διδακτικής ώρας όλοι οι μαθητές/μαθήτριες βγαίνουν στο προαύλιο.
4.       
Δεν επιτρέπεται να φέρνει κανείς μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας αναψυκτικά ή φαγώσιμα. Απαγορεύεται το μάσημα τσίχλας την ώρα του μαθήματος.
5.       
Τις ώρες λειτουργίας του Σχολείου οι μαθητές παραμένουν στο χώρο του. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ η έξοδός τους από αυτόν. Όσοι πηδούν από τα κάγκελα ή βρίσκονται εκτός σχολικού χώρου χωρίς άδεια, τιμωρούνται. Αν κάποιος χρειαστεί να φύγει (λόγοι υγείας, οικογενειακοί, σοβαροί προσωπικοί), μπορεί ΜΟΝΟ με άδεια του Διευθυντή, αφού πρώτα ειδοποιηθεί ο κηδεμόνας του.
6.       
Δεν επιτρέπεται οι μαθητές/μαθήτριες να κυκλοφορούν στο προαύλιο του Σχολείου με ποδήλατα, μοτοποδήλατα ή να έχουν στην κατοχή τους μπάλες.
7.       
Σε περίπτωση αποβολής από το μάθημα ο μαθητής/η μαθήτρια παρουσιάζεται στον Διευθυντή του σχολείου. Εάν ο μαθητής/η μαθήτρια συνεχίζει τις ωριαίες αποβολές ο υπεύθυνος καθηγητής συγκαλεί το συμβούλιο της τάξης.
8.       
Η ενημέρωση των κηδεμόνων μπορεί να γίνεται οποιαδήποτε εργάσιμη ημέρα.
9.       
Στο μάθημα της γυμναστικής απαραίτητη είναι η φόρμα. Οι μαθητές/μαθήτριες χωρίς φόρμα παίρνουν απουσία. Η απαλλαγή από το μάθημα γίνεται μόνο έπειτα από γνωμάτευση ιατρού.
10.  
Όλοι οι μαθητές/μαθήτριες είναι υποχρεωμένοι να κινούνται μέσα στα πλαίσια της μαθητικής τους ιδιότητας να φέρονται κόσμια, να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους και να υπακούουν πρόθυμα στις εντολές των καθηγητών τους.
11.  
Στα διαλείμματα και σε τυχόν κενά μαθημάτων οι μαθητές/μαθήτριες πρέπει να βρίσκονται στο προαύλιο του Σχολείου προσέχοντας ούτως ώστε τα παιχνίδια τους να είναι ακίνδυνα για τους εαυτούς τους και για τους συμμαθητές τους.

12.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. Μαθητής/μαθήτρια που θα

συλλαμβάνεται να καπνίζει θα αποβάλλεται από το Σχολείο και θα ενημερώνεται ο κηδεμόνας του.

13.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.

Απαγορεύεται επίσης η φωτογράφιση, ηχογράφηση, βιντεοσκόπηση με οποιοδήποτε μέσο σε όλους τους χώρους του σχολείου χωρίς την άδεια της Διεύθυνσης. Σε κάθε χρήση κινητού τηλεφώνου θα αφαιρείται το κινητό, θα ενημερώνεται ο γονέας/κηδεμόνας, θα επιβάλλεται ποινή και θα επιδίδεται μόνο στον γονέα/κηδεμόνα.

14.Δεν επιτρέπεται η χωρίς λόγο παραμονή των μαθητών και μαθητριών στο χώρο της Διεύθυνσης, της γραμματείας και  στο γραφείο των εκπαιδευτικών χωρίς πρόσκληση των ιδίων των εκπαιδευτικών.

15. Οι μαθητές και οι μαθήτριες οφείλουν να προσέχουν την εξωτερική τους εμφάνιση, ώστε να συνάδει με το χώρο του σχολείου.

16. Ποινές μαθητών-μαθητριών

Οι ποινές είναι οι ακόλουθες:

1.      Παρατήρηση

2.      Επίπληξη

3.      Ωριαία απομάκρυνση από το μάθημα

4.      Αποβολή από τα μαθήματα μέχρι 3 μέρες  

5.      Αποβολή από τα μαθήματα μέχρι 5 μέρες  

6.      Αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος

17.ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

α) Το όριο των απουσιών που μπορεί να δικαιολογήσει ο κηδεμόνας στη διάρκεια του σχ. έτους, είναι μέχρι και δέκα (10) ημέρες. Ο κηδεμόνας δεν μπορεί να δικαιολογήσει πάνω από δύο (2) συνεχόμενες ημέρες. Οι απουσίες δικαιολογούνται με απλή δήλωση που προμηθεύεται ο κηδεμόνας από το Σχολείο την οποία συμπληρώνει και υπογράφει ο ίδιος στο Σχολείο.

β) Αν ο μαθητής/η μαθήτρια απουσιάζει πάνω από δύο συνεχόμενες ημέρες η δικαιολόγηση των απουσιών του γίνεται από τον κηδεμόνα με Ιατρική βεβαίωση.

γ) Τα δικαιολογητικά γίνονται δεκτά από το Σχολείο μέσα στις δέκα (10) επόμενες εργάσιμες ημέρες από την ημέρα επιστροφής του μαθητή. Το σύνολο των απουσιών είναι 114 εκ των οποίων οι αδικαιολόγητες δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 64. Μαθητής/μαθήτρια που υπερβαίνει το όριο των 114 απουσιών επαναλαμβάνει την τάξη εκτός αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας.

Safe Line Γραμμή Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Το ανεκδοτάκι

Αστείο ανέκδοτο της κρίσης:

Τι εθνικότητας είναι ο Αδάμ και η Εύα;

Ένας Γερμανός, ένας Γάλλος, ένας Άγγλος και ένας Έλληνας σχολιάζουν έναν πίνακα του Αδάμ  και της  Εύας  που βρίσκονται Παράδεισο?
Ο Γερμανός λέει: ? Κοιτάξτε την τελειότητα στα σώματα: εκείνη ψηλή και ευκίνητη, εκείνος μ? αυτό το αθλητικό κορμί, τους καλογυμνασμένους μύες? Πρέπει να είναι Γερμανοί.
Αμέσως, ο Γάλλος αντέδρασε: ? Δεν το πιστεύω, είναι ξεκάθαρος ο ερωτισμός που εκλύεται και από τις δυο φιγούρες? Εκείνη τόσο θηλυκή? Αυτός τόσο ανδροπρεπής? Γνωρίζουν ότι σύντομα θα έλθει ο πειρασμός? Πρέπει να είναι Γάλλοι.
Κουνώντας αρνητικά το κεφάλι ο Άγγλος σχολιάζει: ? Παρατηρείστε? Την ηρεμία στα πρόσωπά τους, την λεπτότητα στη στάση τους, την νηφαλιότητα της κίνησης. Μόνο Άγγλοι μπορεί να είναι. Μετά από μερικές στιγμές συγκέντρωσης..
Και ο Έλληνας φώναξε: ? Δεν συμφωνώ. Κοιτάξτε καλά: Ο Αδάμ ξεβράκωτος και οι δύο ξυπόλητοι, κοιμούνται κάτω από ένα δένδρο, έχουν μόνο ένα μήλο για να φάνε, δεν διαμαρτύρονται και επιπλέον οι βλάκες πιστεύουν ότι είναι στον Παράδεισο. Είναι σίγουρα Έλληνες!!!