Κατηγορία: /
Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης, του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου, «Γιγνώσκω αεί… διδασκόμενος», για τον Άξονα 8: «Συμμετοχή των Εκπαιδευτικών σε Επιμορφωτικές Δράσεις», την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, διοργανώνεταιδιαδικτυακό σεμινάριο.
«Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παιδιών της «Γενιάς Ζ» και πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά μαζί τους ;»
«Ποιοι είναι οι βασικοί Διαδικτυακοί Κίνδυνοι και πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά από αυτούς;»
«Πώς χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά και με ασφάλεια τις ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία;»
«Τι είναι η Ψηφιακή Παιδεία και γιατί είναι απαραίτητη σε κάθε σύγχρονο πολίτη;»
«Τι είναι ο Κανονισμός Ψηφιακής Ασφάλειας και γιατί είναι απαραίτητος σε κάθε σχολείο;»
«Τι είναι η Στρατηγική Ψηφιακής Παιδείας και πώς υλοποιείται;»
Διάρκεια 2 ώρες
Ο σύνδεσμος webex του σεμιναρίου βρίσκεται στο επισυναπτόμενο αρχείο.
Περιεχόμενο:
- Κατανοώντας τη «Γενιά Ζ»
- Βασικοί Διαδικτυακοί Κίνδυνοι (Διαδικτυακός Εκφοβισμός (Cyberbullying), Επικίνδυνα διαδικτυακά παιχνίδια και Challenges, Διαδικτυακή Φήμη και Προσωπικά δεδομένα, Ψευδείς Ειδήσεις (FakeNews) και παραπληροφόρηση, Διαδικτυακές Απάτες, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), Εθισμός και Ακτινοβολία.)
- Υπεύθυνοι Ψηφιακοί Πολίτες και Ψηφιακή Παιδεία
- Οικογενειακό Συμφωνητικό Ψηφιακής Ασφάλειας- Κανονισμός Ψηφιακής Ασφάλειας
- Στρατηγική Ψηφιακής Ασφάλειας για το σχολείο
- Συζήτηση-Ερωτήσεις.
Εισηγήτρια: Καφτάκη Ροδούλα, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής,
Συγγραφέας του Βιβλίου «Μαμά,θέλω Tablet»
Η Ροδούλα Καφτάκη είναι διπλωματούχος Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής του Πολυτεχνείου Πατρών με Μεταπτυχιακό (MSc) στα Δίκτυα Υπολογιστών του Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει 20ετη εμπειρία στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και είναι πιστοποιημένη από τον ΕΟΠΠΕΠ. Έχει μετεκπαίδευση στην «Ασφάλεια του Διαδικτύου», στην «Πρόληψη και αντιμετώπιση του Διαδικτυακού Εθισμού», στην «Πρόληψη και αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού» και στην «Ψυχολογία, Παιδοψυχολογία και Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία». Είναι πτυχιούχος στο «Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό- NLP Practitioner». Μέσα από τη δράση της υπηρετεί έναν στόχο: να βοηθήσει ανθρώπους να ανακαλύψουν τα μυστικά της Ψηφιακής Παιδείας (DigitalLiteracy) και να μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη της τεχνολογίας με ασφάλεια. Είναι συγγραφέας του πρώτου βιβλίου για την ψηφιακή διαπαιδαγώγηση στην ελληνική γλώσσα με τίτλο: “Μαμά, θέλω Tablet!” Οραματίζεται έναν καλύτερο Ψηφιακό Κόσμο για όλους, μα κυρίως για τους μικρούς Ψηφιακούς Πολίτες.