11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Τηλεκπαίδευση

webexmeetings

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 33 επισκέπτες και κανένα μέλος




Συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου για την απονομή της Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας e-Twinningγια το έργο

“WOMEN OF THE OCEAN: OCEANS OF LIFE.”.

Το έργο αποτελεί μία ενδιαφέρουσα πρόταση αφύπνισης του ενδιαφέροντος των μαθητών για την επιστήμη και τον σεβασμό των ωκεανών, αποτείνοντας φόρο τιμής στις γυναίκες ωκεανογράφους και στέλνοντας μήνυμα υπεράσπισης της διατήρησης των θαλάσσιων οικοσυστημάτων μέσα από εκστρατείες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Το έργο ενσωματώθηκε στο μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας Β’ Γυμνασίουμε τη συμμετοχή και κάποιων μαθητών της Γ τάξης, ως μέρος του Αναλυτικού προγράμματος, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Κυδωνιέως Κυριακή, ενώ το εικαστικό μέρος του επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός κ. Χρηστάκη Κλειώ. Η διενέργεια των πειραμάτων πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το 2Ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου και την κ. Δερμιτζάκη Ειρήνη.

Μέσα από τη θεματολογία και τους στόχους που έθεσε η ομάδα εργασίας, ενισχύθηκε η ενεργός συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε εθνικές αλλά και διακρατικές ομάδες. Η χρήση εργαλείων ΤΠΕ από εκπαιδευτικούς και μαθητές είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία συνεργατικών προϊόντων όπως το ψηφιακό περιοδικό των ωκεανών, οι κάρτες infographics και gamification, ερωτήσεις για τα παιχνίδια scratch, η ιστορία του wondereTwinner, το βιβλίο συνταγών φυτοκαλλυντικών, η μουσική διαλογισμού Mindfulness, το ημερολόγιο ως almanac και ο πίνακας ημερολόγιο.

Η επικοινωνία και συνεργασία των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο έργο, η εμπλοκή των γονέων σε κάποιες από τις δραστηριότητες καθώς και η ολοκληρωμένη αξιολόγηση και διάχυση των αποτελεσμάτων του έργουακόμη και στην περίοδο Covid-19, αποτέλεσαν μερικά από τα θετικά σημεία στην αξιολόγηση του έργου.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο eTwinning γιατί προσφέρει πολλές ευκαιρίες για εφαρμογή καινοτομιών και δημιουργικής μάθησης στη διδακτική πράξη. Οι εκπαιδευτικοί αλλά κυρίως οι μαθητές που συμμετείχαν επωφελήθηκαν από τη συνεργασία με τα σχολεία των άλλων χωρών, βγήκαν από τα στενά όρια της τάξης και το μάθημα απόκτησε ευρωπαϊκή διάσταση