11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Τηλεκπαίδευση

webexmeetings

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 28 επισκέπτες και κανένα μέλος




"Η ΑΥΓΗ μιας καινούριας εποχής?
 
 
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής  Εβδομάδας Κινητικότητας που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και συγκεκριμένα την Παρασκευή 20/9 στις 19.30, η βραβευμένη ομάδα ECOMOBILITY του 11ου Γυμνασίου μέσα από τη διαδραστική ιστορία, "Η ΑΥΓΗ μιας καινούριας εποχής? μας γνωρίζει την Αυγή, ένα κορίτσι ΑΜΕΑ που σπουδάζει, κάνει βόλτες, πάει για πίτσα? ή μένει απλά σπίτι? η ροή της ιστορίας είναι δική μας απόφαση!
 
 Η ΑΥΓΗ  Poster-05
 
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι μία εβδομάδα ΘΕΣΜΟΣ που γιορτάζεται στην Ευρώπη με στόχο να προωθήσει την εναλλακτική μετακίνηση, δηλαδή το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την συλλογική μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών. Πραγματοποιείται από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ? επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σε αυτήν την εβδομάδα οι πόλεις και οι φορείς που θέλουν να προάγουν τις βιώσιμες μετακινήσεις και την οδική ασφάλεια το γιορτάζουν με διάφορους τρόπους σε δρόμους και πλατείες οργανώνοντας πλήθος δράσεων.
Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται κατά το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου κάθε έτους είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους. 
Η εκστρατεία φέτος έχει ως θέμα «Ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία» και ως κεντρικό σύνθημα το « Ας περπατήσουμε όλοι μαζί ». 
Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, στο παραπάνω πλαίσιο, οργανώνει πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους!
 
 
Δείτε την ιστορία μας ?Η Αυγή μιας καινούριας εποχής? στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.flipsnack.com/kleio/11o-ecomobility-2019-fvpld0fnv.html
 
και το flipbook της έρευνας μας στον παρακάτω σύνδεσμο: