11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Τηλεκπαίδευση

webexmeetings

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 12 επισκέπτες και κανένα μέλος




logo ismaili

 

 

 

ERASM

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρώτη μετακίνηση Καθηγητών και μαθητών του 11ου Γυμνασίου με το Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με τίτλο «ExploretheWorld. InspireYourself? στη Ρώμη της Ιταλίας.

Στη Ρώμη της Ιταλίας φιλοξενούμενοι στο σχολείο I.C.LuigiSettembriniβρέθηκαν από 25 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου επτά μαθητές του σχολείου μας συνοδευόμενοι από δύο καθηγήτριες.

Στη Ρώμη γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε με μαθητές και καθηγητές από τα ακόλουθα σχολεία ? εταίρους:

  • ZespolSzkolwLubczy στο Lubcza τηs Πολωνίαs, που είναι και η συντονίστρια χώρα
  • I.C.LuigiSettembrini, στην Ρώμη της Ιταλίας
  • Kristianslyst skole, στο Stavanger τηςΝορβηγίας

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων ήταν πλούσιο.

Αφού παρουσιάσαμε τις χώρες, τις πόλεις και τα σχολεία μας δουλέψαμε πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα. Μελετήσαμε, προβληματιστήκαμε, συγκρίναμε, αξιολογήσαμε και τέλος δουλέψαμε σε ομάδες και ξεχωρίσαμε απ όλα τα δικαιώματα το πιο σημαντικό για μας.

Το νηπιαγωγείο που επισκεφτήκαμε στη συνέχεια μας επεφύλαξε μια ζεστή υποδοχή με σημαιάκια στα χέρια των τεσσάρων χώρες του προγράμματος. Κλείσαμε με την παρουσίαση ενός δρώμενου με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα από τα παιδιά του δημοτικού.ROMI1

Την VillaTorloniaτη γνωρίσαμε μέσα από ένα questi, ένα κυνήγι θησαυρού που στόχο έχει να οξύνει την παρατηρητικότητα μας.

Κάναμε στο κέντρο Κωπηλασίας ?CircoloCanottieriAniene? την προετοιμασία για κωπηλασία. Συναντήσαμε δύο αθλητές υψηλών επιδόσεων ? ολυμπιονίκες. Μας μίλησαν για την πορεία της αθλητικής τους καριέρας.

Στην εταιρία ?CEDAT? συναντήσαμε ένα στέλεχος της το οποίο μας ενημέρωσε για το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται οι εργαζόμενοι. Απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών και εντυπωσιάστηκαν καθηγητές και μαθητές.

Στην περιήγηση μας στην πόλη επισκεφτήκαμε το Κολοσσαίο, τη Ρωμαική αγορά, την ισπανική πλατεία, την πλατεία Ναβόνε?

Επισκεφτήκαμε επίσης το Βατικανό όπου η ξεναγός μας έδωσε πολλές πληροφορίες για την ιστορία και την τέχνη. Ιδιαίτερα εντυπωσιαστήκαμε με την Καπέλα Σιξτίνα.

Μια συνάντηση με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών θεμάτων του δημοτικού διαμερίσματος όπου βρίσκεται το σχολείο I.C.LuigiSettembrini μας έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα μας Erasmus + και να συζητήσουμε διάφορα εκπαιδευτικά θέματα.

Μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές μας ήταν η διαμονή σε ιταλικές οικογένειες. Μπόρεσαν να ζήσουν από κοντά τις συνήθειες, τη νοοτροπία, τα ήθη και να διευρύνουν τα προσωπικά τους όρια.

Τέλος βελτιώθηκαν οι δεξιότητες των μαθητών μας στις ξένες γλώσσες.

ROMI2ROMI3