11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Τηλεκπαίδευση

webexmeetings

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 24 επισκέπτες και κανένα μέλος
ERASM

Το σχολείο μας μπαίνει δυναμικά στο χώρο των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ !!!

Η πρόταση μας ERASMUSKA1 «Εκπαίδευση για ένα σχολείο χωρίς αποκλεισμούς» εγκρίθηκε και θα υλοποιηθεί την επόμενη σχολική χρονιά!!!

Σκοπός μας η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στις αρχές του συμπεριληπτικού σχολείου και επικαιροποίηση της στρατηγικής μας για ένα σχολείο χωρίς αποκλεισμούς. Η στρατηγική αυτή είναι απόρροια της ανάγκης της σχολικής κοινότητας να αγκαλιάσει τη διαφορετικότητα και να προάγει τις ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, κοινωνικοοικονομικής κατάστασης, εθνικότητας, πίστης και εκπαιδευτικών αναγκών. Η συνεκτικότητα της σχολικής κοινότητας και η δημιουργία ευχάριστου κλίματος για να αναπτύξει ο μαθητής τις ικανότητες του είναι το ζητούμενο.

Η Βασική Δράση 1/ΚΑ1 του Erasmus+ αφορά στην μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης και προσφέρει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς να βιώσουν μια μαθησιακή εμπειρία σε μια άλλη χώρα. Οι συμμετέχοντες μέσω των δραστηριοτήτων που προσφέρουν τα σχέδια μαθησιακής κινητικότητας έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους. Δίνεται επίσης η δυνατότητα να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα και πολιτισμό και να αναπτύξουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Ευχαριστούμε το πρόγραμμα ERASMUS+ για την ευκαιρία που μας δίνει!!!

Καλή επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας

KA2 1

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Επιπλέον θα υλοποιηθούν και  δύο προγράμματα ERASMUSKA229/SchoolExchangePartnerships (2018-2020).

 

-Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+KA229"Little steps make a big difference. Together, wecareforourhome "έχει ως στόχο να μετατρέψει τα 6 Ευρωπαϊκά σχολεία που εμπλέκονται στη σύμπραξη σε αειφόρα σχολεία στον οικολογικό, κοινωνικό και οικονομικό τομέα συνεργασίας. Μαθητές και καθηγητές από 6 χώρες, Πολωνία (συντονίστρια χώρα), Σλοβακία, Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία και Ρουμανία (εταίροι) θα βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του σχεδίου.

 Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Οικολογικής Δραστηριότητας σε κάθε χώρα-εταίρο, θα ενεργήσουμε για να κερδίσουμε πιστοποιητικά, τα οποία απονέμονται σε σχολεία που ενθαρρύνουν ειδικά την κοινωνική δραστηριότητα των κατοίκων, δίνουν παραδείγματα ορθής πρακτικής και δράσης και  δημιουργούν ένα ενεργό εκπαιδευτικό περιβάλλον για τους νέους.

 Το πρώτο στάδιο πιστοποίησης των διεθνών προδιαγραφών θα είναι η απονομή του πιστοποιητικού "πράσινη σημαία" στα σχολεία. Η "Πράσινη Σημαία" είναι ένας τίτλος διεθνούς αναγνώρισης που απονέμεται σε σχολεία σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο του προγράμματος Eco-Schools, στο οποίο συμμετέχουν περισσότερα από 15.000 σχολεία από 58 χώρες ως αναγνώριση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τη δημιουργία ενός σχολείου φιλικού προς το περιβάλλον.

 Η συνεργασία σε ευρωπαϊκή διάσταση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι το πιο σημαντικό  μέρος αυτής της σύμπραξης- η εμπειρία που θα βιώσουν  όλοι οι συμμετέχοντες. Επιπλέον, οι μαθητές θα εκπαιδευτούν να αναλαμβάνουν και να εκπονούν συγκεκριμένα σχέδια εργασιών και να επιτυγχάνουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, αποκτώντας εμπειρίες που θα βελτιώσουν τις συνθήκες αμοιβαίας συνεργασίας,  θα προάγουν το σεβασμό, και την αίσθηση ανεκτικότητας. Η  συνεργασία των σχολείων μέσα από τα προγράμματα Εrasmus+  θα έχει μακροχρόνια θετική επίδραση σε όλους τους εμπλεκόμενους και θα αφυπνίσει τη συνείδηση όλων ως Ευρωπαίων πολιτών.

 -το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+KA229 ?ExploretheWorld - InspireYourself? - θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους  και να καλλιεργήσουν έναν τέτοιο τρόπο σκέψης που θα βοηθήσει στη βελτίωση της κοινωνικής και εκπαιδευτικής τους ζωή.

 Με καινοτόμες μεθόδους θα διαχειριστούμε θέματα μάθησης, επικοινωνίας και μελέτης. Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στην πρακτική εφαρμογή των σχολικών γνώσεων και δεξιοτήτων.

 Η συνεργασία του σχολείου μας με τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες -  Πολωνία (συντονιστικό σχολείο), Ιταλία και Νορβηγία (εταίροι) θα οδηγήσει τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου σε νέα μονοπάτια αναζήτησης και σκέψης, αφού θα έχουμε την ευκαιρία να υποδεχτούμε τους εταίρους μας αλλά και να μεταβούμε στις δικές τους χώρες.

 Επιπλέον, το ?ExploretheWorld - InspireYourself? στόχο έχει να εμπλέξει τους μαθητές σε εργαστήρια, βιωματικές δράσεις και να τους φέρει σε επαφή με άτομα διαφόρων επαγγελμάτων.  Με αυτόν τον τρόπο θα αποκομίσουν εμπειρίες και εικόνες που θα τους βοηθήσουν αργότερα στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

 Με χαρά αρχίσαμε τις εργασίες και περιμένουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που θα εμφανιστούν μπροστά μας.

 Ευχαριστούμε το πρόγραμμα ERASMUS+ για την ευκαιρία που μας δίνει!

 Ευχόμαστε ολόψυχα η σχολική κοινότητα του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου να επωφεληθεί στο έπακρο από τα παραπάνω προγράμματα τα οποία ευελπιστούμε  να λειτουργήσουν  υπέρ της βελτίωσης  της ζωής όλων των μαθητών μας και να τους δώσουν ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον.

Η Διευθύντρια Κοκοτσάκη Αντωνία και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου

 

erasmus plus