11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Τηλεκπαίδευση

webexmeetings

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 14 επισκέπτες και κανένα μέλος

Erasmus+
Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε στο γυμνάσιο μας, το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, η προγραμματισμένη επίσκεψη στο πλαίσιο Erasmus+ της ομάδας από το OberschuleanderHermannsburgτης Βρέμης.

Τρεις καθηγητές/καθηγήτριες και εικοσιένα μαθητές/μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τα μνημεία της πόλης μας. Με ένα κυνήγι θησαυρού που πραγματοποιήθηκε στην γερμανική γλώσσα ανακάλυψαν το κέντρο του Ηρακλείου και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Σε επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου μας οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις την Γερμανία, το ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βρέμης, την πόλη, το σχολείο που διδάσκουν και φοιτούν οι επισκέπτες μας, όπως και τις δράσεις που πραγματοποιούν στην τάξη τους για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Τέλος γνωρίσαμε το εκπαιδευτικό σύστημα του κρατιδίου της Βρέμης.

Παράλληλα, μέσα από βιωματικές δράσεις που οργάνωσαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του 11ου Γυμνασίου επιβεβαιώσαμε τη σπουδαιότητα της εφαρμογής του δημοκρατικού πολιτεύματος στην σύγχρονη κοινωνία. Επίσης, μέσα από πειράματα, κουίζ και δράσεις αντιληφθήκαμε τη σημασία του οικολογικού αποτυπώματος που αφήνει ο καθένας από μας στον πλανήτη. Στο μάθημα των γερμανικών με ένα παιχνίδι ερωτήσεων μπορέσαμε να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας και οι μαθητές μας συνειδητοποίησαν την χρησιμότητα της γερμανικής γλώσσας.

Μετά το πέρας της εβδομάδας οι επισκέπτες μας μας αποχαιρέτησαν και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο σχολικό έτος στη Βρέμη της Γερμανίας.

Η ομάδα των εκπαιδευτικών που υλοποίησαν τις δράσεις αποτελούνταν από τους Γιασσάκη Ευαγγελία (συντονίστρια), Καμπαναράκης Αλέξανδρος (Δ/ντης 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου), Αθανασάκη Μαρία, Κυδωνιέως Κυριακή, Μπαντουβά Ουρανία, Χουρσάν Χρυσή και Χρηστάκη Κλειώ.

IMG-f6a6253c048911ef305fdabf68f96660-V

IMG-78b84253aea79b7a59742b1198e8b1b9-V

IMG-93176e9138bffa0ba3d8beee9d7121cb-V

 
Το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου επισκέφθηκαν ευρωπαίοι/ες εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της παρακολούθηση εργασίας (job shadowing) του προγράμματος Erasmus. Πιο συγκεκριμένα, 12 (δώδεκα) ευρωπαίοι και ευρωπαίες συνάδελφοι από σχολεία της Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας επισκέφθηκαν το σχολείο μας και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Τα θέματα που μας απασχόλησαν ήταν η συμπερίληψη, η λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης, τα προγράμματα etwinning, για τα οποία το σχολείο μας έχει βραβευθεί με την Ετικέτα Ποιότητας Σχολείου etwinning, οι τρόποι διάχυσης των προγραμμάτων Erasmus στη σχολική και ευρύτερη κοινότητα αλλά και η με μεγάλη επιτυχία συμμετοχή των μαθητών/τριών μας σε μαθητικούς τοπικούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς και διαγωνισμούς δικτύων. Επίσης, τους παρουσιάσαμε τις δράσεις της σχολικής κοινότητας που μας οδήγησαν στην κατάκτηση της πράσινης σημαίας, παγκόσμιο σύμβολο αειφορικής πιστοποίησης των σχολείων, αποτέλεσμα των συντονισμένων δράσεων ολόκληρης της σχολικής κοινότητας για τρία συνεχή χρόνια.Οι επισκέπτες μας, επιπλέον, μας παρουσίασαν στοιχεία για τις χώρες τους και το εκπαιδευτικό σύστημα. Η εξαιρετικά γόνιμη αυτή συνεργασία ευελπιστούμε ότι θα αποβεί πολλαπλά ωφέλιμη για τα εμπλεκόμενα σχολεία.

Η διευθύντρια Κοκοτσάκη Αντωνία και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου παρουσίασαν καλές πρακτικές του σχολείου μας:Αθανασάκη Μαρία, ΠΕ80,Υποδιευθύντρια, Γιασσάκη Ευαγγελία, ΠΕ07, Κυδωνιέως Κυριακή, ΠΕ06, Μπενέτου Σπυριδούλα, ΠΕ02, Τσανάκα Βασιλική, ΠΕ03 ΕΑΕ, Τσαπάκη Ελένη, ΠΕ03, Φιλιππίδου Αννα, ΠΕ02, Φιολιτάκη Μαρία, ΠΕ02, Χουρσάν Χρυσή,ΠΕ02 καθώς και τα μέλη της ΕΔΥ Στέφου Μαρία-Αμαλία,ΠΕ23, Βαβούρη Ελευθερία, ΠΕ30.

Είχαμε επίσης την τιμή να υποδεχτούμε την κα Γιγουρτάκη Μαρία, Σ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής εκπαίδευσης Κρήτης καθώς και την κα Βουράκη Αρετή, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΔΕ Κρήτης που με τις εισηγήσεις τους εμπλούτισαν το πρόγραμμα και έδωσαν το έναυσμα για ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Η διευθύντρια ευχαριστεί θερμά το σύλλογο διδασκόντων για τη στήριξη της δράσης, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά το συνεργατικό κλίμα που διακρίνει το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου προς όφελος πάντα των μαθητών/μαθητριών του.

Ακολουθούν τα ευρωπαϊκά σχολεία που συμμετείχαν στο jobshadowing

v  Oberschule an der Hermannsburg -Bremen, Germany

v  Collège Ogec Ensemble Scolaire Sacré Cœur - Tourcoing, France

v  IES Poeta Tomas Morales Castellano - Gran Ganaria, Spain

v  Collège Jacques Decour - Saint Pierre des Corps, Tours, France

v  Agrupamento de Escolas Raul Proença -Caldas da Rainha, Portugal

v  IES Pablo Diez - Boñar, León, Spain


 
e twinning

project logo

 

Το σχέδιο εικονικής κινητικότητας Erasmus+KA2 με τίτλο «LITTLE STEPS MAKE BIG DIFFERENCE. TOGETHER WE CARE FOR OUR HOME.» υλοποιείται διαδικτυακά από την Τρίτη 4 Μαϊου 2021 και μέχρι το Σάββατο 8 Μαϊου με διοργανώτρια χώρα την Τουρκία και συγκεκριμένα το σχολείο Tefenni Meslekive Teknik Anadolu Lisesi. Τα σχολεία που συνεργάζονται με το 11ο Γυμνάσιο, είναι τα Zespol Placowek OswiatowychJaworznτης Πολωνίας, Zaklandnaskola της Σλοβακίας, Institu Molidela Vilaτης Ισπανίας, και Scoala Gimnaziala Nr.3 Zimnicea της Ρουμανίας.

Η παιδαγωγική ομάδα, αποτελούμενη από τη Διευθύντρια κ. Κοκοτσάκη Αντωνία (ΠΕ05) ,την Υποδιευθύντρια κ. Αθανασάκη Μαρία (ΠΕ80), τον εκπαιδευτικό φυσικών επιστημών  κ. Πατσάκη Ιωάννη και την εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας, κ. Κυδωνιέως Κυριακή,  συντονίστρια του προγράμματος,  συμμετέχουν στην κινητικότητα μαζί με τους μαθητές και μαθήτριες από τις τρεις τάξεις του σχολείου μας: Γιανναδάκη Μαρία, Σακαβέλη Μαρία, Ρεσούλι Μικαέλα,Γκούντα Μωχάμεντ, Νικολέτα Αλιάϊ και Λεκάκη Μιχάλη.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus+ "Little steps make a big difference. Together, we care for our home "είχε ως στόχο να μετατρέψει τα 6 Ευρωπαϊκά σχολεία που εμπλέκονται στη σύμπραξη σε αειφόρα σχολεία στον οικολογικό, κοινωνικό και οικονομικό τομέα συνεργασίας. Μαθητές από 6 χώρες, Πολωνία, Σλοβακία, Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία και Ρουμανία, (εταίροι) βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του σχεδίου. Οι καθηγητές δούλεψαν σε συγκεκριμένα καθήκοντα προκειμένου να μετατραπεί το κάθε σχολείο σε βιώσιμος χώρος για όλους τους συμμετέχοντες και τη σχολική κοινωνία τόσο σε οικολογικό, κοινωνικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Τα συμμετέχοντα σχολεία στο έργο ενθαρρύνθηκαν ιδιαίτερα να χρησιμοποιούν τη διαδικτυακή πλατφόρμα e-Twinning, προκειμένου να συνεργάζονται για το σχέδιο ασύγχρονα.

Τα προϊόντα που παράχθηκαν αλλά και όσα και θα παραχθούν, δημοσιεύονται στην πλατφόρμα e-Τwinning, με σύνδεσμο από τις δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα του προγράμματος Εrasmus με τίτλο «LITTLE STEPS MAKE A BIG DIFFERENCE. TOGETHER WE CARE FOR OUR HOME», (ecoschools.zshu.sk), και διανέμονται σε όλες τις χώρες με στόχο τη μεγαλύτερη διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

C6TR DAY 2