11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Τηλεκπαίδευση

webexmeetings

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 26 επισκέπτες και κανένα μέλος
Έφτασε η μεγάλη μέρα!!!

Το σχολείο μας συνεχίζει την παράδοση και συμμετέχει στην μεγάλη παρέλαση του Καστρινού Καρναβαλιού! Οι Ανεμόμυαλοι του 11ου έρχονται ...

 

Οδηγίες για τους μαθητές που θα συμμετέχουν στο Καρναβάλι:

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο καρναβάλι θα πρέπει να βρίσκονται στις 12.30 μ.μ. στη Λεωφόρο Νεάρχου στο ύψος του «Μαρίνα». Θα πρέπει να είναι σωστά ντυμένοι για το κρύο (μπουφάν και σκούφο). Μπορούν να κρατάνε μαζί τους νερό και ένα σνακ.

 

Για το μακιγιάζ μπορείτε να ακολουθήσετε κάποια από τις παρακάτω προτάσεις ή να δημιουργήσετε την δικιά σας ιδέα με έντονα χρώματα:

anemomyaloi

Θα πρέπει να θυμόμαστε πως δε χρειάζεται να μαζευόμαστε όλοι στο μπροστινό μέρος της ομάδας, ούτε να τρέχουμε. Θα χορεύουμε και θα κάνουμε όση φασαρία μπορούμε, (θα τα καταφέρουμε στα σίγουρα), έχοντας «απλωθεί» στο χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο!!!

 
Το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου με την υποστήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων και υπό την καθοδήγηση της Διευθύντριας, Αντωνίας Κοκοτσάκη συμμετείχε στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών την Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, η οποία είναι η 26η Σεπτεμβρίου εορτάζεται τα τελευταία 21 χρόνια υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το 11ο Γυμνάσιο, το οποίο έχει δημιουργήσει την δική του παράδοση την Ημέρα αυτή καθώς το 2017 είχε διακριθεί με πρωτότυπο βίντεο ανάμεσα σε 2.800 συμμετοχές, παρουσίασε και φέτος δράσεις, που αποσκοπούν στην κατανόηση του πλούτου και της πολυμορφίας των γλωσσών ως στοιχείων πολιτιστικής ταυτότητας και στην ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος για το πολιτισμικό αυτό κεφάλαιο τόσο των μαθητών του όσο και της τοπικής κοινωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο την Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο σύνολο των τμημάτων του Σχολείου προβολή δύο ενημερωτικών βίντεο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με υποτιτλισμό από την ομάδα εργασίας. Οι μαθητές όλων των τάξεων συμμετείχαν επίσης και σε διαδικτυακό κουίζ καθώς και στην δημιουργία εικαστικών έργων. Παράλληλα προβλήθηκε πρωτότυπο, πολύγλωσσο βίντεο, που δημιουργήθηκε με την συμμετοχή μαθητών του Σχολείου.

Η ομάδα εργασίας, που συντόνισε την δράση, αποτελείται από τις εκπαιδευτικούς: Μαρία Αθανασάκη, Ευαγγελία Γιασσάκη, Αντωνία Δελλαπόρτα, Κυριακή Κυδωνιέως, Χρυσή Χουρσάν και Κλειώ Χρηστάκη με επικεφαλής την Διευθύντρια του 11ου Γυμνασίου, Αντωνία Κοκοτσάκη, η οποία δήλωσε: "Στο 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου τόσο με εκδηλώσεις σαν την σημερινή όσο και με την υλοποίηση προγραμμάτων Erasmus και etwinning στηρίζουμε την εκμάθηση γλωσσών ενώ παράλληλα τιμούμε τον πλούτο της γλωσσικής μας πολυμορφίας.".
Η περιβαλλοντική ομάδα του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου υλοποίησε κατά το σχολικό έτος 2021-22 το περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων :

« ‘ΜεγάλοΚάστρο, πάρε ανάσα..’ η κραυγή αγωνίας μιας μεγαλούπολης σε καιρό πανδημίας».

       Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων με τη χρήση ΤΠΕ, online Εφαρμογών, Εκπαιδευτικών Επισκέψεων αλλά και μέσα από την Τέχνη επιχειρήσαμε να γνωρίσουμε τις πανδημίες και ιδιαίτερα την τωρινή πανδημία του Covid-19. Είδαμε το πρόβλημα ως ευκαιρία .... ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε την αντίληψή μας για τη ζωή, ευκαιρία για αλλαγή του υπερκαταναλωτικού τρόπου ζωής μας, ευκαιρία για γνώση, για αλληλεγγύη, ευκαιρία να δώσουμε ξανά χώρο στη φύση... Διερευνήσαμε τις αιτίες που οδήγησαν στην πανδημία και αναζητήσαμε μέτρα και πρακτικές πρόληψης και διαχείρισης του προβλήματος ώστε να διασφαλιστεί η υγεία μας στο μέλλον!

Σε συνεργασία με το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μεσολογγίου.

Στο επισυναπτόμενο αρχείο μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία όλου του προγράμματος με τα αποτελέσματά του.

Safe Line Γραμμή Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου