11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Τηλεκπαίδευση

webexmeetings

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 2 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ανακοινώσεις




Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία


Τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας ανακοινώνουν:
Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου τέσσερα (4) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο επόμενων εβδομάδων (4-17/10) και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

 

Υπενθυμίζεται ότι:


• το self-test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,
• ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
• βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
• οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή),
• η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.




Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.) συμμετέχουν στη διοργάνωση της «Βραδιάς Ερευνητή 2021 στην Κρήτη» η οποία χρηματοδοτείται φέτος από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

 

Στη φετινή εκδήλωση, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 έως και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, οι ερευνητές του ΙΤΕ και του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.θα επικοινωνούν με το κοινό (μικρούς και μεγάλους), μέσα από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και από συνεντεύξεις και ζωντανές συνδέσεις μέσω του Chatlab (σύντομες διαδικτυακές συζητήσεις), με σκοπό να μεταφέρουν τον παλμό του συναρπαστικού επαγγέλματος του Ερευνητή!

 

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα.

Συνημμένα αρχεία:
Download this file (Βραδιά Ερευνητή 2021 στην Κρήτη.docx)Βραδιά Ερευνητή 2021 στην Κρήτη.docx200 kB



etwinning

Με την λήξη του σχολικού έτους 2020 – 2021 ολοκληρώθηκε στο 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου με επιτυχία το project eTwinning με τίτλο “Young citizens for asustainable world”, « Νέοι πολίτες για ένα βιώσιμο κόσμο » και συνεργαζόμενες χώρες την Ιταλία και την Τουρκία.

Οι μαθητές/τριες μας της ομάδας, αρχικά, ενημερώθηκαν για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, όπως ορίζονται από τον ΟΗΕ. Στη συνέχεια, τέσσερις στόχοι βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας: ο 5ος στόχος «Ισότητα των φύλων», ο 11ος στόχος «Βιώσιμες πόλεις – κοινότητες», ο 12ος στόχος «Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή» και ο 14ος στόχος «Ζωή κάτω από το νερό». Αναζητώντας πληροφορίες, απαθανατίζοντας εικόνες από το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον τους, δημιουργώντας αφίσες, logo, video και quiz, ζωγραφίζοντας, επινοώντας συνθήματα για νέες στάσεις ζωής, συνδέοντας τους στόχους με την Κρήτη, εφαρμόζοντας απλές καθημερινές πρακτικές για την επίτευξη τους και ανταλλάσσοντας ιδέες με τους μαθητές/τριες των άλλων ευρωπαϊκών σχολείων μπορέσαμε να κατανοήσουμε την εφαρμογή τους στην καθημερινότητα μας. Το υλικό των ομάδων αναρτήθηκε στην σελίδα eTwinning και παρουσιάστηκε σε όλους τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια διαδικτυακών συναντήσεων με στόχο ένα καλύτερο κόσμο τόσο για εμάς όσο και για τις επόμενες γενιές.

Το ερώτημα που κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του σχεδίου ήταν ένα: Τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την ζωή στον πλανήτη μας; Για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον στον πλανήτη μας;

Όπως εύστοχα αναφέρει ο Αντόνιο Γκουτέρες, Γ.Γ. ΟΗΕ: «Οι στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι το μονοπάτι που μας οδηγεί σε ένα κόσμο δικαιότερο, πιο ειρηνικό και ευημερούντα και σε έναν υγιή πλανήτη. Είναι επίσης μια πρόσκληση για αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο καθήκον από το να επενδύσουμε στην ευημερία των νέων.»

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές/μαθήτριες του Α5:

Μοχάμεντ Γκούντα, Γεωργία Λίγγα, Ελένη Πλαΐτη, Μαρία Σεγρεδάκη, Λορένα Χασμούτσα, Αγκνέσα Χότζα.

Οι συντονίστριες καθηγήτριες:

Αντωνία Κοκοτσάκη (κλάδου ΠΕ05) - Διευθύντρια,

Μαρία Αθανασάκη (κλάδου ΠΕ80) - Υποδιευθύντρια,

Ευαγγελία Γιασσάκη (κλάδου ΠΕ07)

Χρησιμοποιώντας τους παρακάτω συνδέσμους, μπορείτε να ενημερωθείτε βλέποντας το υλικό μας:

https://www.thinglink.com/scene/1454532479397396482

https://www.youtube.com/watch?v=onQaPoi_cu8

https://www.youtube.com/watch?v=onQaPoi_cu8&t=16s&ab_channel=DARIAROSANO

 

ges

fsd

Safe Line Γραμμή Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου