11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 51 επισκέπτες και κανένα μέλος

Προγράμματα
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 το σχολείο μας 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης υποδέχθηκε στα πλαίσια ενός προγράμματος, μαθητές από ένα σχολείο στο Μόναχο της Γερμανίας. Οι μαθητές από τη Γερμανία φιλοξενήθηκαν στα σπίτια ελλήνων μαθητών και οι έλληνες μαθητές με τη σειρά τους θα φιλοξενηθούν στα σπίτια των γερμανών φίλων μας στις αρχές Απριλίου. Παίρνοντας μέρος σε αυτό το πρόγραμμα, μπορώ να μοιραστώ τις εμπειρίες μου. Οι εκδρομές μαζί με τα παιδιά, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους τους μαθητές και εντυπωσιακό. Με αυτόν τον τρόπο ήρθαμε πιο κοντά με τους γερμανούς μαθητές αλλά και τους καθηγητές τους, με τον τρόπο ζωή τους και όχι μόνο. Ήρθαμε πιο κοντά σαν ομάδα. Μάθαμε πολλά, αλλά εκτός από το εκπαιδευτικό κομμάτι του προγράμματος , προσπαθήσαμε να περάσουμε όσο πιο καλά μπορούσαμε και ανεβάσουμε τον δείκτη της δισκέδασης στα ύψη! Όλοι οι μαθητές δέθηκαν μεταξύ τους, γνωρίστηκαν και διασκέδασαν και όσο «βαρύς» και αν ήταν ο αποχαιρετισμός, είναι δική μας σειρά, να κάνουμε το δικό μας ταξίδι στην χώρα τους σε λίγες μέρες.

 

20160313 102030

 

20160313 124853

 

20160315 100902

 

20160315 123741

 

 
 ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα 2013-2014

11ου Γυμνασίου Ηρακλείου 

Υπευθ. Καθηγητές:

Αθανασάκη Μαρία - Χρηστάκη Κλειώ - Κυρέζης Νίκος

Συμμετοχή 22 μαθητών από όλες τις τάξεις.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που πέρασε, γνωρίσαμε τη χλωρίδα και την πανίδα της Ελλάδας.

Μιλήσαμε για τα φυσικά φαινόμενα και επισκεφθήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Βρήκαμε τρόπους για να μειώσουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα από την επίσημη ιστοσελίδα της W.W.F.

Τέλος συνεργαστήκαμε με το 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας και το 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης για συλλογή ερωτηματολογίων μέσω διαδικτύου. Η συνεργασία μας ολοκληρώθηκε με την επικοινωνία μας μέσω skype για την ανταλλαγή αποτελεσμάτων.

Εικόνα1

 

Συνημμένα αρχεία:
Download this file (ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ.pdf)Μπες στο κλίμα
Πρόγραμμα Μπες στο κλίμα 2013 -2014
175 kB
Safe Line Γραμμή Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Το ανεκδοτάκι

Αστείο ανέκδοτο της κρίσης:

Τι εθνικότητας είναι ο Αδάμ και η Εύα;

Ένας Γερμανός, ένας Γάλλος, ένας Άγγλος και ένας Έλληνας σχολιάζουν έναν πίνακα του Αδάμ  και της  Εύας  που βρίσκονται Παράδεισο?
Ο Γερμανός λέει: ? Κοιτάξτε την τελειότητα στα σώματα: εκείνη ψηλή και ευκίνητη, εκείνος μ? αυτό το αθλητικό κορμί, τους καλογυμνασμένους μύες? Πρέπει να είναι Γερμανοί.
Αμέσως, ο Γάλλος αντέδρασε: ? Δεν το πιστεύω, είναι ξεκάθαρος ο ερωτισμός που εκλύεται και από τις δυο φιγούρες? Εκείνη τόσο θηλυκή? Αυτός τόσο ανδροπρεπής? Γνωρίζουν ότι σύντομα θα έλθει ο πειρασμός? Πρέπει να είναι Γάλλοι.
Κουνώντας αρνητικά το κεφάλι ο Άγγλος σχολιάζει: ? Παρατηρείστε? Την ηρεμία στα πρόσωπά τους, την λεπτότητα στη στάση τους, την νηφαλιότητα της κίνησης. Μόνο Άγγλοι μπορεί να είναι. Μετά από μερικές στιγμές συγκέντρωσης..
Και ο Έλληνας φώναξε: ? Δεν συμφωνώ. Κοιτάξτε καλά: Ο Αδάμ ξεβράκωτος και οι δύο ξυπόλητοι, κοιμούνται κάτω από ένα δένδρο, έχουν μόνο ένα μήλο για να φάνε, δεν διαμαρτύρονται και επιπλέον οι βλάκες πιστεύουν ότι είναι στον Παράδεισο. Είναι σίγουρα Έλληνες!!!