11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 18 επισκέπτες και κανένα μέλος




ΜαργαριτάριαΤο 1893 ένας αυστραλός ονομαζόμενος Γουλιέλμος Σαβίλ-Κέντ και τρεις Ιάπωνες- ένας βιολόγος, ο Τοκίχι Νισικάβα, ένας ξυλουργός, ο Τατσουχέσι Μίσε και ο γιος ενός τεχνίτη, ο Κοκίχι Μικιμότο-ανακάλυψαν τεχνικές για την καλλιέργεια μαργαριταριών.
Υπάρχουν δύο μέθοδοι καλλιέργειας:
  • Εμφύτευση με πυρήνα (bead nucleation) και
  • Εμφύτευση με ιστό του μανδύα(Tissue nucleation).
Η πρώτη χρησιμοποιείται κυρίως στα μαργαριτάρια που καλλιεργούνται στο θαλασσινό νερό. Εξειδικευμένοι τεχνίτες, κυρίως Ιάπωνες, με xειρουργική ακρίβεια τοποθετούν μέσα στις ωοθήκες (gonad) του μαλάκιου ένα στρογγυλό σώμα , σαν βώλο, μαζί με ένα κομματάκι ιστό από ένα μαλάκιο "δωρητή". Ο ιστός παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στη δημιουργία του μαργαριταριού. Χωρίς τον ιστό του μαλάκιου "δωρητή" δεν μπορεί να υπάρξει μαργαριτάρι. Οι μικροί ένθετοι βώλοι με την λεία επιφάνεια παράγονται από κελύφη οστρακοειδών του γλυκού νερού πού ζουν στα ποτάμια της Βόρειας Αμερικής.

Η εμφύτευση με ιστό του μανδύα χωρίς το μικρό, στρογγυλό, ξένο σώμα χρησιμοποιείται στην καλλιέργεια μαργαριταριών του γλυκού νερού σε( λίμνες, ποτάμια). Το μικροσκοπικό κομμάτι του ιστού τοποθετείται κατευθείαν επάνω στον μαλακό μανδύα πού καλύπτει ολόκληρο το εσωτερικό μέρος του στρειδιού Σ'αυτή, την δεύτερη, περίπτωση, επειδή δεν υπάρχει πυρήνας, τα μαργαριτάρια που προέρχονται μόνο από μοσχεύματα ιστών είναι εξολοκλήρου μαργαριτόριζα.

Safe Line Γραμμή Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου