11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Τηλεκπαίδευση

webexmeetings

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 16 επισκέπτες και κανένα μέλος

Little steps make a big difference

Little steps make a big difference! Together, we care for our home.
"Η ΑΥΓΗ μιας καινούριας εποχής?
 
 
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής  Εβδομάδας Κινητικότητας που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και συγκεκριμένα την Παρασκευή 20/9 στις 19.30, η βραβευμένη ομάδα ECOMOBILITY του 11ου Γυμνασίου μέσα από τη διαδραστική ιστορία, "Η ΑΥΓΗ μιας καινούριας εποχής? μας γνωρίζει την Αυγή, ένα κορίτσι ΑΜΕΑ που σπουδάζει, κάνει βόλτες, πάει για πίτσα? ή μένει απλά σπίτι? η ροή της ιστορίας είναι δική μας απόφαση!
 
 Η ΑΥΓΗ  Poster-05
 
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι μία εβδομάδα ΘΕΣΜΟΣ που γιορτάζεται στην Ευρώπη με στόχο να προωθήσει την εναλλακτική μετακίνηση, δηλαδή το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την συλλογική μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών. Πραγματοποιείται από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ? επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σε αυτήν την εβδομάδα οι πόλεις και οι φορείς που θέλουν να προάγουν τις βιώσιμες μετακινήσεις και την οδική ασφάλεια το γιορτάζουν με διάφορους τρόπους σε δρόμους και πλατείες οργανώνοντας πλήθος δράσεων.
Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται κατά το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου κάθε έτους είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους. 
Η εκστρατεία φέτος έχει ως θέμα «Ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία» και ως κεντρικό σύνθημα το « Ας περπατήσουμε όλοι μαζί ». 
Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, στο παραπάνω πλαίσιο, οργανώνει πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους!
 
 
Δείτε την ιστορία μας ?Η Αυγή μιας καινούριας εποχής? στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.flipsnack.com/kleio/11o-ecomobility-2019-fvpld0fnv.html
 
και το flipbook της έρευνας μας στον παρακάτω σύνδεσμο:
  good-practice-main
Άλλη μία πανελλήνια διάκριση για το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης!!!!
  
Η ψηφιακή δημιουργία  της μαθήτριας Ανωγειανάκη Παναγιώτας της Ά τάξης για το νερό, απέσπασε πανελλήνια διάκριση !!!
Στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας, διδεται έμφαση  στη διαφοροποιημένη μάθηση, τον ψηφιακό  γραμματισμό και την ενεργητική μάθηση μέσα από καινοτόμα προγράμματα διδασκαλίας. Στόχος είναι να κερδίσουμε το ενδιαφέρον των παιδιών και να προσαρμόσουμε τις διδακτικές πρακτικές στα ενδιαφέροντα και στις ικανότητες τους, έτσι ώστε να επιτύχουμε τη μάθηση. 
Σύμφωνα με την έμπνευση της μαθήτριας, η γη και το νερό θεωρούνται ζευγάρι...! Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιστορία που εικονογραφήθηκε με ψηφιακά μέσα...
«Νομίζω ότι φαίνονται χαριτωμένα μαζί αλλά αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή ο πλανήτης μας ΧΡΕΙΑΖΕTAI το νερό. Η Γη λέει ότι "είσαι τα πάντα για μένα? γιατί χωρίς νερό, η γη θα ήταν ένας μεγάλος, ασήμαντος βράχος που θα επέπλεε στο διάστημα, χωρίς σκοπό ... "
 
Το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό του , ενός θεσμού που προωθεί την εκπαίδευση και ενημέρωση για τους 
17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ αναδεικνύοντας κάθε χρόνο τις εργασίες που αναπτύσσονται στη σχολική κοινότητα.
Δείτε την εργασία μας ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο! 
 tei 2

Την αξιοποίηση των αποβλήτων με την χρήση της κομποστοποίησης, καθώς και άλλους τρόπους αξιοποίησης των αποβλήτων παρουσίασαν σήμερα 07/05/2019 στο σχολείο μας ο Δρ. Ιωάννης Δαλιακόπουλος, η Ερευνήτρια Φένια Γάλλιου και η Δρ. Αγγελική Μαραγκάκη, συνεργάτες του Εργαστήριου Αξιοποίησης Φυσικών πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης  με υπεύθυνο τον καθηγητή και Αντιπρύτανη  Θ. Μανιό. 
Με παρουσιάσεις συνολικής διάρκειας 45 λεπτών οι μαθητές και εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Little steps make a big differente. Together we care for our home.» είχαν τη δυνατότητα να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες για τη διαχείριση των αποβλήτων και την κομποστοποίηση.
Τους ευχαριστούμε θερμά και υποσχόμαστε και επόμενη συνεργασία πολύ σύντομα!!!
tei 1tei 3

Το ανεκδοτάκι