11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Τηλεκπαίδευση

webexmeetings

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 48 επισκέπτες και κανένα μέλος

Erasmus+
cropped-ALICE Logo ws1

Το 11ο Γυμνάσιο και το 13ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+KA3 της ΠΔΕ Κρήτης με τίτλο: «ALICE: Προσαρμογή της ένταξης στις εκπαιδευτικές κοινότητες και περιβάλλοντα», ενός προγράμματος που υποστηρίζει την προώθηση του πνεύματος της Κοινότητας και της Θετικής Κοινωνικής Συμπεριφοράς στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποδέχτηκαν την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου τα σχολεία από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βουλγαρία που συμμετείχαν στην σύμπραξη.

Η υποδοχή περιελάμβανε γνωριμία με τις δράσεις των σχολείων μας, την ανταλλαγή εμπειριών από την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα και, φυσικά, κρητικούς χορούς και εδέσματα.

Την προηγούμενη ημέρα είχε πραγματοποιηθεί η τελική ημερίδα του προγράμματος στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο που έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του προγράμματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και να γνωρίσουν τις αρχές της θετικής κοινωνικής συμπεριφοράς μέσα από τις παρουσιάσεις, τις εμπειρίες μαθητών κι εκπαιδευτικών και τα εργαστήρια.

Ευχαριστούμε την ΠΔΕ Κρήτης για την ευκαιρία που μας έδωσε και κυρίως την υπεύθυνη των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κα Βουράκη Αρετή καθώς και τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αθανασάκη Μαρία, Σηφάκη Αικατερίνη από το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και Δασκαλογιαννάκη Ελένη από το 13ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.alice-erasmus.eu/


4

 

2
 262 χρόνια από τη γέννηση της Μarie-Ann Paulze Lavoisier 

IMG 0183

Μέσα από μια δραστηριότητα επεξεργασίας κειμένου στο πλαίσιο της Αγγλικής γλώσσας, οι μαθητές του Α4 του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου μελετούν σε ομάδες τη βιογραφία της Marie-Ann Pierrette Paulze Lavoisier με αφορμή τη συμπλήρωση 262 χρόνων από τη γέννηση της! (20 Ιανουαρίου 1758- 10 Φεβρουαρίου 1863). Σημαντικό το επιστημονικό της έργο και η συμβολή της στις έρευνες του συζύγου της Αntoine Lavoisier καθώς μετέφραζε επιστημονικά κείμενα από την αγγλική στη γαλλική γλώσσα και σχεδίαζε τα διαγράμματα των πειραματικών σχεδίων.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν καθώς μετά την επεξεργασία έπρεπε να συμπληρώσουν ένα infographic με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες!!!

IMG 0185

 IMG 0178
IMG 9681

Το 11ο Γυμνάσιο ανταλλάσσει χριστουγεννιάτικες κάρτες με ξεχωριστά μηνύματα

 

Επιστήμη, γυναίκες και Χριστούγεννα

Έτοιμες είναι οι πρώτες χριστουγεννιάτικες κάρτες που δημιούργησαν μαθητές και μαθήτριες του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου και θα τις στείλουν στα ευρωπαϊκά σχολεία που συμμετέχουν στο έργο eTwinning με θέμα τη θέση της γυναίκας στην επιστήμη.

«Ευχές μας αποτελούν οι συμβουλές και οι προτροπές σπουδαίων γυναικών που με τη γνώση, τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους συνέβαλαν στην εξέλιξη της ανθρωπότητας», αναφέρουν οι καθηγήτριες του σχολείου.

Το 11ο Γυμνάσιο ανταλλάσσει χριστουγεννιάτικες κάρτες με ξεχωριστά μηνύματα προς τα ευρωπαϊκά σχολεία που συμμετέχουν στο έργο eTwinning με θέμα τη θέση της γυναίκας στην επιστήμη.

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί είναι η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, κ. Κυριακή Κυδωνιέως, και η  γεωλόγος, κ. Όλγα Γκίζα, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια της εκπαιδευτικού εικαστικών, κ. Κλειώς Χρηστάκη.

Οι κάρτες θα σταλούν σε έξι σχολεία στις Τουρκία, Ισπανία, Σλοβακία και Αγγλία ενώ το 11ο Γυμνάσιο έχει ήδη λάβει την πρώτη του κάρτα από τη Γρανάδα, γεγονός που ενθουσίασε ιδιαίτερα τα παιδιά.

Το 11ο Γυμνάσιο ανταλλάσσει χριστουγεννιάτικες κάρτες με ξεχωριστά μηνύματα προς τα ευρωπαϊκά σχολεία που συμμετέχουν στο έργο eTwinning με θέμα τη θέση της γυναίκας στην επιστήμη

Η κ. Κυδωνιέως αναφέρει πως, πέρα από τους υπόλοιπους στόχους του προγράμματος, οι μαθητές κάνουν χρήση της αγγλικής γλώσσας παράλληλα με το μάθημα και συνειδητοποιούν την αξία που έχει η γνώση μίας άλλης γλώσσας στην επικοινωνία μας με τους ανθρώπους.

Το έργο διεξάγει επιστημονική έρευνα στο μάθημα της χημείας με παράλληλη χρήση της Αγγλικής Γλώσσας, καθώς και συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών προκειμένου να ανακαλύψουν ένα νέο στοιχείο του Περιοδικού Πίνακα, το ?eTwinnio?. Εξαιρετικές γυναίκες επιστήμονες βοηθούν τους μαθητές να ανακαλύψουν τις μυστηριώδεις ιδιότητές του? Και η περιπέτεια αρχίζει....  video

IMG 9689

IMG 9639