11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Τηλεκπαίδευση

webexmeetings

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 27 επισκέπτες και κανένα μέλος

Erasmus+
Στο πλαίσιο της Διαπίστευσης Erasmus+ 2021-27 που υλοποιεί το 11o Γυμνάσιο Ηρακλείου (σχέδιο 2023-1-EL01-KA121-SCH-000133039), πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας η τρίτη κινητικότητα (COURSES AND TRAINING) στην οποία συμμετείχαν η υποδιευθύντρια του σχολείου, Αικατερίνη Σηφάκη, καθηγήτρια Πληροφορικής και η μαθηματικός Ελένη Τσαπάκη κατά το χρονικό διάστημα 07-13.4.2024. Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού με τίτλο: «Social-Emotional Learning and Safety Skills in Finnish Education».

Στη σχετική ανακοίνωση του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου επισημαίνονται ακόμη τα εξής:

"Στην επιμόρφωση μετείχαν, εκτός από τις καθηγήτριες του 11ου Γυμνασίου Ηράκλειου, καθηγητές σχολικών μονάδων από Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Κροατία και Ουγγαρία.

Πρωταρχικός στόχος του σεμιναρίου ήταν η γνωριμία με το εκπαιδευτικό μοντέλο που στηρίζεται στην Κοινωνική και Συναισθηματική Μάθηση (Social and Emotional Learning - SEL) και στις δεξιότητες ασφάλειας, όπως είναι η πρόληψη του εκφοβισμού, της παρενόχλησης και της βίας κατά παιδιών και νέων, τόσο δια ζώσης όσο και σε ψηφιακά περιβάλλοντα. Αυτές οι δεξιότητες είναι σημαντικές για τη δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος μάθησης, την προώθηση της ασφάλειας και της ευεξίας των μαθητών και την αποτελεσματική διδασκαλία στον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο. Δεδομένου ότι τα ψηφιακά μέσα έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας ζωής και οι έφηβοι χρησιμοποιούν διάφορα είδη συσκευών για να συνδεθούν στο Διαδίκτυο, είναι ευθύνη όλων των ενηλίκων, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών να διασφαλίσουν εκπαιδευόμενοι, ότι κάθε παιδί θα μπορεί να πλοηγηθεί με ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

Τέλος παράλληλα με την επιμόρφωση, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, μέσω ξεναγήσεων και εξωτερικών δραστηριοτήτων που διοργάνωσε ο φορέας υλοποίησης της δράσης, να έρθουν σε επαφή με τον φιλανδικό τρόπο ζωής και να κατανοήσουν γιατί η Φιλανδία θωρείται η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο.

Οι εκπαιδευτικοί που επιμορφώθηκαν θα μοιραστούν την ιδιαιτέρως ωφέλιμη γνώση την οποία απέκτησαν με τους μαθητές και τους συναδέλφους τους .
Στα πλαίσια της Διαπίστευσης Erasmus+ 2023-27 που υλοποιεί το σχολείο μας (σχέδιο 2023-1-EL01-KA121-SCH-000133039), πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας η πρώτη κινητικότητα (COURSES AND TRAINING), στην οποία συμμετείχε ο Διευθυντής του Σχολείου, Αλέξανδρος Καμπαναράκης, κατά το διάστημα 04-09.12.2023. Ηδραστηριότηταείχετίτλο: “Leadership and Management for School Principals”.

2023amsterdam1

 

Στη δράση μετείχαν, εκτός από τον διευθυντή του 11ου Γυμνασίου Ηράκλειου, διευθυντές σχολικών μονάδων από Γερμανία, Τσεχία και Κροατία. Στόχος της δράσης ήταν η γνωριμία με σημαντικές δεξιότητες ηγεσίας, όπως ο προγραμματισμός, η επικοινωνία, η επίλυση προβλημάτων, η διαχείριση συγκρούσεων, η παρατήρηση και η επεξεργασία του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος καθώς και η αξιοποίησή τους προς όφελος της σχολικής κοινότητας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν γύρω από τις σύγχρονες τάσεις στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση και στις εφαρμογές αυτών στο εκάστοτε περιβάλλον. Παράλληλα, αντάλλαξαν σκέψεις και καλές πρακτικές σε σχέση με την Ενταξιακή και Συμπεριληπτική πολιτική που οφείλει να αναπτύσσει ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Σχολείο.

2023amsterdam2

 

Τέλος παράλληλα με τη δράση οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, μέσω ξεναγήσεων που διοργάνωσε ο φορέας υλοποίησης της δράσης, να δουν τα πολύ σημαντικά μουσεία και τα υπόλοιπα αξιοθέατα του Άμστερνταμ και να πάρουν μια γεύση από την ιστορία, την κουλτούρα και τη γαστρονομία της πόλης.

2023amsterdam3
Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε στο γυμνάσιο μας, το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, η προγραμματισμένη επίσκεψη στο πλαίσιο Erasmus+ της ομάδας από το OberschuleanderHermannsburgτης Βρέμης.

Τρεις καθηγητές/καθηγήτριες και εικοσιένα μαθητές/μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τα μνημεία της πόλης μας. Με ένα κυνήγι θησαυρού που πραγματοποιήθηκε στην γερμανική γλώσσα ανακάλυψαν το κέντρο του Ηρακλείου και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Σε επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου μας οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις την Γερμανία, το ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βρέμης, την πόλη, το σχολείο που διδάσκουν και φοιτούν οι επισκέπτες μας, όπως και τις δράσεις που πραγματοποιούν στην τάξη τους για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Τέλος γνωρίσαμε το εκπαιδευτικό σύστημα του κρατιδίου της Βρέμης.

Παράλληλα, μέσα από βιωματικές δράσεις που οργάνωσαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του 11ου Γυμνασίου επιβεβαιώσαμε τη σπουδαιότητα της εφαρμογής του δημοκρατικού πολιτεύματος στην σύγχρονη κοινωνία. Επίσης, μέσα από πειράματα, κουίζ και δράσεις αντιληφθήκαμε τη σημασία του οικολογικού αποτυπώματος που αφήνει ο καθένας από μας στον πλανήτη. Στο μάθημα των γερμανικών με ένα παιχνίδι ερωτήσεων μπορέσαμε να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας και οι μαθητές μας συνειδητοποίησαν την χρησιμότητα της γερμανικής γλώσσας.

Μετά το πέρας της εβδομάδας οι επισκέπτες μας μας αποχαιρέτησαν και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο σχολικό έτος στη Βρέμη της Γερμανίας.

Η ομάδα των εκπαιδευτικών που υλοποίησαν τις δράσεις αποτελούνταν από τους Γιασσάκη Ευαγγελία (συντονίστρια), Καμπαναράκης Αλέξανδρος (Δ/ντης 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου), Αθανασάκη Μαρία, Κυδωνιέως Κυριακή, Μπαντουβά Ουρανία, Χουρσάν Χρυσή και Χρηστάκη Κλειώ.

IMG-f6a6253c048911ef305fdabf68f96660-V

IMG-78b84253aea79b7a59742b1198e8b1b9-V

IMG-93176e9138bffa0ba3d8beee9d7121cb-V