11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Τηλεκπαίδευση

webexmeetings

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 24 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ανακοινώσεις
etwinning

Με την λήξη του σχολικού έτους 2020 – 2021 ολοκληρώθηκε στο 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου με επιτυχία το project eTwinning με τίτλο “Young citizens for asustainable world”, « Νέοι πολίτες για ένα βιώσιμο κόσμο » και συνεργαζόμενες χώρες την Ιταλία και την Τουρκία.

Οι μαθητές/τριες μας της ομάδας, αρχικά, ενημερώθηκαν για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, όπως ορίζονται από τον ΟΗΕ. Στη συνέχεια, τέσσερις στόχοι βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας: ο 5ος στόχος «Ισότητα των φύλων», ο 11ος στόχος «Βιώσιμες πόλεις – κοινότητες», ο 12ος στόχος «Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή» και ο 14ος στόχος «Ζωή κάτω από το νερό». Αναζητώντας πληροφορίες, απαθανατίζοντας εικόνες από το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον τους, δημιουργώντας αφίσες, logo, video και quiz, ζωγραφίζοντας, επινοώντας συνθήματα για νέες στάσεις ζωής, συνδέοντας τους στόχους με την Κρήτη, εφαρμόζοντας απλές καθημερινές πρακτικές για την επίτευξη τους και ανταλλάσσοντας ιδέες με τους μαθητές/τριες των άλλων ευρωπαϊκών σχολείων μπορέσαμε να κατανοήσουμε την εφαρμογή τους στην καθημερινότητα μας. Το υλικό των ομάδων αναρτήθηκε στην σελίδα eTwinning και παρουσιάστηκε σε όλους τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια διαδικτυακών συναντήσεων με στόχο ένα καλύτερο κόσμο τόσο για εμάς όσο και για τις επόμενες γενιές.

Το ερώτημα που κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του σχεδίου ήταν ένα: Τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την ζωή στον πλανήτη μας; Για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον στον πλανήτη μας;

Όπως εύστοχα αναφέρει ο Αντόνιο Γκουτέρες, Γ.Γ. ΟΗΕ: «Οι στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι το μονοπάτι που μας οδηγεί σε ένα κόσμο δικαιότερο, πιο ειρηνικό και ευημερούντα και σε έναν υγιή πλανήτη. Είναι επίσης μια πρόσκληση για αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο καθήκον από το να επενδύσουμε στην ευημερία των νέων.»

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές/μαθήτριες του Α5:

Μοχάμεντ Γκούντα, Γεωργία Λίγγα, Ελένη Πλαΐτη, Μαρία Σεγρεδάκη, Λορένα Χασμούτσα, Αγκνέσα Χότζα.

Οι συντονίστριες καθηγήτριες:

Αντωνία Κοκοτσάκη (κλάδου ΠΕ05) - Διευθύντρια,

Μαρία Αθανασάκη (κλάδου ΠΕ80) - Υποδιευθύντρια,

Ευαγγελία Γιασσάκη (κλάδου ΠΕ07)

Χρησιμοποιώντας τους παρακάτω συνδέσμους, μπορείτε να ενημερωθείτε βλέποντας το υλικό μας:

https://www.thinglink.com/scene/1454532479397396482

https://www.youtube.com/watch?v=onQaPoi_cu8

https://www.youtube.com/watch?v=onQaPoi_cu8&t=16s&ab_channel=DARIAROSANO

 

ges

fsd
Διάκριση της μαθήτριας του 11ου Γυμνασίου, Μαρίας-Ειρήνης Γιανναδάκη στον 17ο Μαθητικό Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος

Τα Δημιουργικά παιδάκια του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου 4

Ανακοινώθηκαν την Τρίτη, 15.6.2021 τα αποτελέσματα του 17ου Μαθητικού Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, που προκηρύχθηκε για τον εορτασμό 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και την συμπλήρωση 40 ετών πολιτιστικής παρουσίας της Ένωσης.

Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους ξεχώρισε και διακρίθηκε με τον Β΄ Έπαινο στην ηλικιακή της κατηγορία η μαθήτρια της Β΄ τάξης του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου, Μαρία-Ειρήνη Γιανναδάκη με το ποίημά της «Πατρίδα μας το μπλε». Η μαθήτρια, από την περσινή χρονιά, έχει συμμετάσχει και διακριθεί και σε άλλους διαγωνισμούς με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Χρυσή Χουρσάν, Μαρία Αθανασάκη και Κλειώ Χρηστάκη. Επίσης, το 11ο Γυμνάσιο, φέτος, συνεργάζεται με τον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου με υπεύθυνη την Μαρία Φιολιτάκη.

Η Δ/νση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου συγχαίρει θερμά την μαθήτρια για την επιτυχία και τη διάκρισή της και εύχεται ολόψυχα με αφορμή την βράβευση της Μαρίας-Ειρήνης στην ίδια και σε όλους τους συμμαθητές της να είναι πάντα  δημιουργικοί και να έχουν καλή πρόοδο στη ζωή τους.
4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

eco1

Το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου ακολουθώντας το σύνθημα « Διαβάζω στην πόλη μου», δώρισε βιβλία οικολογικού περιεχομένου, στην όμορφη υπαίθρια βιβλιοθήκη, που η ομάδα ECO VOICE δημιούργησε με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο θεατράκι της παραλιακής.

Η Διευθύντρια του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου, κα Κοκοτσάκη Αντωνία δώρισε στα μέλη της ομάδας Eco Voice, βιβλία/εργασίες από τα δύο περιβαλλοντικά προγράμματα etwinning « Young citizens for sustainable world » και « Women of the ocean, Oceans of life » καθώς και το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία φέτος στο σχολείο μας παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω Covid-19.

Συγχαρητήρια στην ομάδα Eco Voice για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία! Το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου εύχεται από καρδιάς καλή επιτυχία στο έργο σας!

eco2

Safe Line Γραμμή Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Το ανεκδοτάκι