11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Τηλεκπαίδευση

webexmeetings

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 41 επισκέπτες και κανένα μέλος

Erasmus+

ALICE newsletter N1 pic

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus KA3 της Περιφερειακής Εκπαίδευσης  Κρήτης ALICE που υποστηρίζει την προώθηση του πνεύματος της Κοινότητας και της Θετικής Κοινωνικής Συμπεριφοράς στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στο οποίο συμμετέχει το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, ενημέρωση ευαισθητοποίησης στις αρχές της θετικής Κοινωνικής Συμπεριφοράς στους μαθητές του προγράμματος από τη συνεργάτιδα του προγράμματος Λεμονή Ζαφειρούλα.

Ευχαριστούμε την κα Λεμονή για την εξαίρετη παρουσίαση που ενθουσίασε τους μαθητές μας!

ALICE 3

ALICE 2
ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+KA2 ME ΤΙΤΛΟ "LITTLE STEPS MAKE A BIG DIFFERENCE. TOGETHER WE CARE FOR OUR HOME." ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ "ΗΜΕΡΕΣ ERASMUS 2019"

ERASMUS DAYS 2019

Το σχέδιο κινητικότητας Erasmus+KA2 μετίτλο «LITTLE STEPS MAKE A BIG DIFFERENCE. TOGETHER WE CARE FOR OUR HOME.» παρουσιάστηκε με επιτυχία στο πλαίσιο του εορτασμού ΗΜΕΡΕΣ ERASMUS+2019 που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 στο χώρο του 11oυ Γυμνασίου Ηρακλείου.

Την  ειδική αυτή εκδήλωση  τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς  κος Αγγελάκης Νικόλαος, ο Αναπληρωτής Οργανωτικός  Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Περιφέρειας Κρήτης κος Κανέλλος Ιωάννης, η υπεύθυνη των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης κα Βουράκη Αρετή, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας, κ. Κυδωνιέως Κυριακή, συντονίστρια του προγράμματος, καθώς και η παιδαγωγική ομάδα, αποτελούμενη από τη Διευθύντρια κ. Κοκοτσάκη Αντωνία (ΠΕ05), , την Υποδιευθύντρια κ. Αθανασάκη Μαρία (ΠΕ80), και τους εκπαιδευτικούς, κ. Πατσάκη Ιωάννη (ΠΕ), κ. Χρηστάκη Κλειώ (ΠΕ) και Φιλιππίδου Άννα (ΠΕ02), παρουσίασαν τις δράσεις του σχεδίου δίνοντας έμφαση στα αποτελέσματα κατά το πρώτο έτος υλοποίησής του.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συνεργασία και συν διοργάνωση όλων των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Εramus+ που υλοποιούνται στο σχολείο μας. Συγκεκριμένα, όλοι οι μαθητές του Σχολείου μας, χωρισμένοι με ομάδες, είχαν την ευκαιρία να «περάσουν» από 10 «σταθμούς» ενημέρωσης, στους οποίους πραγματοποιούνταν:

 • ενημερωτικές προβολές, με μαρτυρίες μαθητών από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα,
 • βιωματικές ασκήσεις με σκοπό να μάθουν λέξεις από τις γλώσσες των εταίρων,
 • μουσικοκινητικές ασκήσεις που βασίζονταν σε ρυθμούς των χωρών-μελών της σύμπραξης,
 • δραστηριότητες λεπτής κινητικότητας που περιλάμβαναν κατασκευή παζλ με το λογότυπο του προγράμματος,
 • ασκήσεις γραπτής έκφρασης των σκέψεων και των εμπειριών τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα,
 • ενημέρωση με προβολή προκειμένου να μάθουν από πού πήραν τα ονόματα τους τα αεροδρόμια των χωρών που μας φιλοξένησαν,
 • «περιπλάνηση» με τη βοήθεια γεωγραφικού χάρτη και με στόχο να μάθουν σημαντικά πρόσωπα από τις χώρες με τις οποίες συνεργαζόμαστε, και τέλος
 • Παιχνίδι γνώσεων με τη μορφή κουίζ.

Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όσοι επιθυμούσαν, ενημερώθηκαν για λογοτέχνες και ποιητές των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ στην κεντρική είσοδο του σχολείου γινόταν διανομή ενημερωτικού υλικού των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων από τους μαθητές μας.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι τα οφέλη από την συμμετοχή σε μια διακρατική δράση ERASMUS+ είναι πολυδιάστατα. Παρέχονται οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες για την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών από γλωσσικής, πολιτισμικής και εκπαιδευτικής πλευράς, μέσω της αλληλεπίδρασης με μαθητές άλλων χωρών.

Διαλύονται τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις, και δημιουργούνται σχέσεις φιλίας.

Το μεγαλύτερο όφελος, όμως, είναι ο σεβασμός και η ανοχή που αναπτύσσεται προς διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες, χρώματα και διαφορετικότητες.
Στo πλαίσιo των εκδηλώσεων «Ημέρες Erasmus+» που πραγματοποιήθηκαν στο 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, στις 23 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε και η διάχυση του προγράμματος KA2 με τίτλο ?Explore the World. Inspire Yourself?.

 DSC9277a

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση της στοχοθεσίας, των δράσεων, που έχουν πραγματοποιηθεί, καθώς και της περαιτέρω πορείας του προγράμματος από τη συντονίστρια εκπαιδευτικό, Ευ. Γιασσάκη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης δόθηκε η δυνατότητα στους προσκεκλημένους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση να ενημερωθούν για τη μέχρι τώρα υλοποίηση του προγράμματος. Επιπροσθέτως, οι μαθητές που συμμετείχαν αλλά και οι γονείς τους είχαν τη δυνατότητα να μοιραστούν σκέψεις και εμπειρίες που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους και να εκφράσουν τις προσδοκίες τους για τη συνέχεια της υλοποίησής του.

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν χορούς από τους μαθητές   του σχολείου μας, οι οποίοι θέλησαν με αυτό τον τρόπο να μας «μεταφέρουν» στις τρεις χώρες/εταίρους του προγράμματος: Πολωνία, Ιταλία, Νορβηγία. Έπειτα, είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά πολωνικά, ιταλικά και νορβηγικά εδέσματα από τον μπουφέ μας, την προετοιμασία των οποίων επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι μαθητές και οι γονείς τους.

Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου μας, όσοι επιθυμούσαν ενημερώθηκαν για λογοτέχνες και ποιητές των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ στην κεντρική είσοδο του σχολείου γινόταν διανομή ενημερωτικού υλικού του προγράμματος από τους μαθητές μας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης όλοι οι μαθητές του Σχολείου μας, χωρισμένοι με ομάδες, είχαν την ευκαιρία να «περάσουν» από 10 «σταθμούς» ενημέρωσης, στους οποίους πραγματοποιούνταν:

 • ενημερωτικές προβολές, με μαρτυρίες μαθητών από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα,
 • βιωματικές ασκήσεις με σκοπό να μάθουν λέξεις από τις γλώσσες των εταίρων,
 • μουσικοκινητικές ασκήσεις που βασίζονταν σε πολωνικούς, ιταλικούς και νορβηγικούς ρυθμούς,
 • δραστηριότητες λεπτής κινητικότητας που περιλάμβαναν κατασκευή παζλ με το λογότυπο του προγράμματος,
 • ασκήσεις γραπτής έκφρασης των σκέψεών τους και των εμπειριών τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα
 • ενημέρωση με προβολή προκειμένου να μάθουν από πού πήραν τα ονόματα τους τα αεροδρόμια των χωρών που μας φιλοξένησαν,
 • «περιπλάνηση» με τη βοήθεια γεωγραφικού χάρτη και με στόχο να μάθουν σημαντικά πρόσωπα από τις χώρες με τις οποίες συνεργαζόμαστε
 • Παιχνίδι γνώσεων με τη μορφή κουίζ.

Όπως τονίζει η συντονίστρια Ευαγγελία Γιασσάκη, εκπροσωπώντας όλη την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος, «τα προγράμματα Erasmus+ είναι μια ευκαιρία να δουν οι μαθητές μας το διαφορετικό, να βιώσουν νέες καταστάσεις, να πάρουν, να δώσουν, να υιοθετήσουν ή να απορρίψουν πράγματα, να τολμήσουν. Μέσα από την φιλοξενία έρχονται σε επαφή με διαφορετικές συνήθειες, διαφορετικούς ανθρώπους, ανοίγει το μυαλό και η σκέψη τους, ωριμάζουν και συχνά ξεπερνάνε τον ίδιο τους τον εαυτό. Τα προγράμματα Erasmus+ διώχνουν τον αδικαιολόγητο φόβο για το άγνωστο και ανοίγουν νέους ορίζοντες»

 

 DSC9559a

 

Για περισσότερες φωτογραφίες παττήστε στον παρακάτω σύνδεσμο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ