11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Τηλεκπαίδευση

webexmeetings

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 85 επισκέπτες και κανένα μέλος

Erasmus+
Στα πλαίσια της Διαπίστευσης Erasmus+ 2023-27 που υλοποιεί το σχολείο μας (σχέδιο 2023-1-EL01-KA121-SCH-000133039), πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας η πρώτη κινητικότητα (COURSES AND TRAINING), στην οποία συμμετείχε ο Διευθυντής του Σχολείου, Αλέξανδρος Καμπαναράκης, κατά το διάστημα 04-09.12.2023. Ηδραστηριότηταείχετίτλο: “Leadership and Management for School Principals”.

2023amsterdam1

 

Στη δράση μετείχαν, εκτός από τον διευθυντή του 11ου Γυμνασίου Ηράκλειου, διευθυντές σχολικών μονάδων από Γερμανία, Τσεχία και Κροατία. Στόχος της δράσης ήταν η γνωριμία με σημαντικές δεξιότητες ηγεσίας, όπως ο προγραμματισμός, η επικοινωνία, η επίλυση προβλημάτων, η διαχείριση συγκρούσεων, η παρατήρηση και η επεξεργασία του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος καθώς και η αξιοποίησή τους προς όφελος της σχολικής κοινότητας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν γύρω από τις σύγχρονες τάσεις στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση και στις εφαρμογές αυτών στο εκάστοτε περιβάλλον. Παράλληλα, αντάλλαξαν σκέψεις και καλές πρακτικές σε σχέση με την Ενταξιακή και Συμπεριληπτική πολιτική που οφείλει να αναπτύσσει ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Σχολείο.

2023amsterdam2

 

Τέλος παράλληλα με τη δράση οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, μέσω ξεναγήσεων που διοργάνωσε ο φορέας υλοποίησης της δράσης, να δουν τα πολύ σημαντικά μουσεία και τα υπόλοιπα αξιοθέατα του Άμστερνταμ και να πάρουν μια γεύση από την ιστορία, την κουλτούρα και τη γαστρονομία της πόλης.

2023amsterdam3
Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε στο γυμνάσιο μας, το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, η προγραμματισμένη επίσκεψη στο πλαίσιο Erasmus+ της ομάδας από το OberschuleanderHermannsburgτης Βρέμης.

Τρεις καθηγητές/καθηγήτριες και εικοσιένα μαθητές/μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τα μνημεία της πόλης μας. Με ένα κυνήγι θησαυρού που πραγματοποιήθηκε στην γερμανική γλώσσα ανακάλυψαν το κέντρο του Ηρακλείου και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Σε επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου μας οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις την Γερμανία, το ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βρέμης, την πόλη, το σχολείο που διδάσκουν και φοιτούν οι επισκέπτες μας, όπως και τις δράσεις που πραγματοποιούν στην τάξη τους για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Τέλος γνωρίσαμε το εκπαιδευτικό σύστημα του κρατιδίου της Βρέμης.

Παράλληλα, μέσα από βιωματικές δράσεις που οργάνωσαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του 11ου Γυμνασίου επιβεβαιώσαμε τη σπουδαιότητα της εφαρμογής του δημοκρατικού πολιτεύματος στην σύγχρονη κοινωνία. Επίσης, μέσα από πειράματα, κουίζ και δράσεις αντιληφθήκαμε τη σημασία του οικολογικού αποτυπώματος που αφήνει ο καθένας από μας στον πλανήτη. Στο μάθημα των γερμανικών με ένα παιχνίδι ερωτήσεων μπορέσαμε να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας και οι μαθητές μας συνειδητοποίησαν την χρησιμότητα της γερμανικής γλώσσας.

Μετά το πέρας της εβδομάδας οι επισκέπτες μας μας αποχαιρέτησαν και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο σχολικό έτος στη Βρέμη της Γερμανίας.

Η ομάδα των εκπαιδευτικών που υλοποίησαν τις δράσεις αποτελούνταν από τους Γιασσάκη Ευαγγελία (συντονίστρια), Καμπαναράκης Αλέξανδρος (Δ/ντης 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου), Αθανασάκη Μαρία, Κυδωνιέως Κυριακή, Μπαντουβά Ουρανία, Χουρσάν Χρυσή και Χρηστάκη Κλειώ.

IMG-f6a6253c048911ef305fdabf68f96660-V

IMG-78b84253aea79b7a59742b1198e8b1b9-V

IMG-93176e9138bffa0ba3d8beee9d7121cb-V

 
Το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου επισκέφθηκαν ευρωπαίοι/ες εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της παρακολούθηση εργασίας (job shadowing) του προγράμματος Erasmus. Πιο συγκεκριμένα, 12 (δώδεκα) ευρωπαίοι και ευρωπαίες συνάδελφοι από σχολεία της Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας επισκέφθηκαν το σχολείο μας και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Τα θέματα που μας απασχόλησαν ήταν η συμπερίληψη, η λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης, τα προγράμματα etwinning, για τα οποία το σχολείο μας έχει βραβευθεί με την Ετικέτα Ποιότητας Σχολείου etwinning, οι τρόποι διάχυσης των προγραμμάτων Erasmus στη σχολική και ευρύτερη κοινότητα αλλά και η με μεγάλη επιτυχία συμμετοχή των μαθητών/τριών μας σε μαθητικούς τοπικούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς και διαγωνισμούς δικτύων. Επίσης, τους παρουσιάσαμε τις δράσεις της σχολικής κοινότητας που μας οδήγησαν στην κατάκτηση της πράσινης σημαίας, παγκόσμιο σύμβολο αειφορικής πιστοποίησης των σχολείων, αποτέλεσμα των συντονισμένων δράσεων ολόκληρης της σχολικής κοινότητας για τρία συνεχή χρόνια.Οι επισκέπτες μας, επιπλέον, μας παρουσίασαν στοιχεία για τις χώρες τους και το εκπαιδευτικό σύστημα. Η εξαιρετικά γόνιμη αυτή συνεργασία ευελπιστούμε ότι θα αποβεί πολλαπλά ωφέλιμη για τα εμπλεκόμενα σχολεία.

Η διευθύντρια Κοκοτσάκη Αντωνία και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου παρουσίασαν καλές πρακτικές του σχολείου μας:Αθανασάκη Μαρία, ΠΕ80,Υποδιευθύντρια, Γιασσάκη Ευαγγελία, ΠΕ07, Κυδωνιέως Κυριακή, ΠΕ06, Μπενέτου Σπυριδούλα, ΠΕ02, Τσανάκα Βασιλική, ΠΕ03 ΕΑΕ, Τσαπάκη Ελένη, ΠΕ03, Φιλιππίδου Αννα, ΠΕ02, Φιολιτάκη Μαρία, ΠΕ02, Χουρσάν Χρυσή,ΠΕ02 καθώς και τα μέλη της ΕΔΥ Στέφου Μαρία-Αμαλία,ΠΕ23, Βαβούρη Ελευθερία, ΠΕ30.

Είχαμε επίσης την τιμή να υποδεχτούμε την κα Γιγουρτάκη Μαρία, Σ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής εκπαίδευσης Κρήτης καθώς και την κα Βουράκη Αρετή, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΔΕ Κρήτης που με τις εισηγήσεις τους εμπλούτισαν το πρόγραμμα και έδωσαν το έναυσμα για ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Η διευθύντρια ευχαριστεί θερμά το σύλλογο διδασκόντων για τη στήριξη της δράσης, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά το συνεργατικό κλίμα που διακρίνει το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου προς όφελος πάντα των μαθητών/μαθητριών του.

Ακολουθούν τα ευρωπαϊκά σχολεία που συμμετείχαν στο jobshadowing

v  Oberschule an der Hermannsburg -Bremen, Germany

v  Collège Ogec Ensemble Scolaire Sacré Cœur - Tourcoing, France

v  IES Poeta Tomas Morales Castellano - Gran Ganaria, Spain

v  Collège Jacques Decour - Saint Pierre des Corps, Tours, France

v  Agrupamento de Escolas Raul Proença -Caldas da Rainha, Portugal

v  IES Pablo Diez - Boñar, León, Spain