11o Γυμνάσιο
Ηρακλείου Κρήτης

Είσοδος μελών

Τηλεκπαίδευση

webexmeetings

Επισκέπτες online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 13 επισκέπτες και κανένα μέλος

Σχολικές εορτές
Την Παρασκευή 27/10/2023 στις 8.15 π.μ. πραγματοποιήθηκε η γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Τριανταφύλλου Χριστίνα και Αυγουστάκη Μαριάννα και πλήθος μαθητών από όλες τις τάξεις.

20231027 085141

20231027 085656

20231027 084021

 

IMG-a2c76c6b5de2e7724cd8daf4e0279c40-V

Photo 27-10-23 09 25 06

Photo 27-10-23 09 15 06 1

1

 
Η πιο "διάσημη" μαθηματική σταθερά, εξαιτίας των ιδιοτήτων της, είναι η σταθερά π, όπως ονομάζεται στα ελληνικά από τη λέξη περιφέρεια.

  Η σταθερά π απασχόλησε για πολλά χρόνια τους μαθηματικούς και τους φυσικούς και συνεχίζει να απασχολεί για τις εκπληκτικές ιδιότητες και την αρμονία που παρουσιάζει. Η σταθερά π ισούται με το λόγο της περιφέρειας ενός οποιαδήποτε κύκλου προς τη διάμετρό του. Όλοι οι κύκλοι ανεξαρτήτως διαμέτρου έχουν το ίδιο π και αυτό ισούται κατά προσέγγιση με 3,14.

  Η σταθερά π, δεν έχει συγκινήσει μόνο τους μαθηματικούς να ασχοληθούν μαζί της αλλά και απλούς ανθρώπους που προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τον κόσμο με μυστήριο που υπάρχει με αυτή τη σταθερά. Ένα όμορφο αξιοσημείωτο "παιχνίδι" είναι ότι αν κάποιος ψάξει ανάμεσα στα άπειρα ψηφία του αριθμού π, τότε ανάμεσα τους θα βρει τον αριθμό της ταυτότητάς του, το διαβατήριό του, τον αριθμό του τηλεφώνού του και γενικά οποιονδήποτε αριθμό.

  Η σταθερά π είναι η σημαντικότερη σταθερά στα μαθηματικά, μια σταθερά που έχει παρατηρηθεί πολλές φορές στον κόσμο γύρω μας ακόμα και στο σύμπαν και γι' αυτό το λόγο το π αποκαλείται σταθερά του σύμπαντος.

  Αυτή τη σταθερά γιόρτασε για 7η χρονιά το σχολείο μας με μαθητές της Β΄ τάξης και υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Τσαπάκη Ελένη και την κ. Μαργαρίτη Ηλιάνα. Οι μαθητές συμμετείχαν σε ποικίλες δράσεις όπως διαγωνισμό διακόσμησης πίτας με θέμα το "π", παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού και επιδαπέδιο φιδάκι.

 

 
 

polyt1aΤην Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, στο 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, μαθητές, καθηγητές και γονείς τίμησαν με την παρουσία τους την ημέρα μνήμης για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση, παρουσίασαν με ιδιαίτερη ευαισθησία και μεράκι δραματοποιημένα κείμενα, τραγούδια, ποιήματα και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό της εποχής με την καθοδήγηση της φιλολόγου, κας Μπενέτου Σπυριδούλας. Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση των συμμαθητών τους που παρακολούθησαν ως κοινό την εκδήλωση, καθώς και αρκετών γονιών που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Για άλλη μια φορά ζωντάνεψαν οι σελίδες της πολύ πρόσφατης ιστορίας μας και το Πολυτεχνείο έστειλε τα μηνύματά του για επαγρύπνηση και αντίσταση, όταν η Δημοκρατία απειλείται.

Οι συμμετέχοντες μαθητές και η φιλόλογος κα Μπενέτου Σπυριδούλα ευχαριστούν θερμά για την υποστήριξή τους τη Διευθύντρια του Σχολείου, κα Κοκοτσάκη Αντωνία, την Υποδιευθύντρια, κα Αθανασάκη Μαρία και τις εκπαιδευτικούς, κα Δελαπόρτα Αντωνία και κα Χρηστάκη Κλειώ.

polyt6a

polyt4a

Safe Line Γραμμή Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Το ανεκδοτάκι